ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αδύνατη για φέτος, η υλοποίηση του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν

Το υπουργείο έχει πλήρη άγνοια, για το τι γίνεται αυτή την περίοδο στα σχολειά μας. 
Αναμένουμε τη θέση και άποψη της ομοσπονδίας μας.

Tο Υπουργείο Παιδείας για μία ακόμη φορά αγνοώντας τον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων, εξέδωσε εγκύκλιο με ημερομηνία 26-5-2016, με την οποία ενημερώνει πως συνεχίζεται και φέτος η υλοποίηση του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν.(Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων), ενημέρωση που έως πέρυσι γινόταν εγκαίρως το μήνα Ιανουάριο,  προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τη σωστή εργομετρική αξιολόγηση των μαθητών/τριών. Ενημερωτικά, αναφέρω, πως οι δοκιμασίες πρέπει να διεξάγονται την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, κάτω από ομαλές και ομοιόμορφες καιρικές συνθήκες, γιατί η διακύμανση συνθηκών επηρεάζει την απόδοση και τα αποτελέσματα.
Για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης πόσο χρονοβόρα είναι αυτή η διαδικασία, εξηγώ:
Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται συγκατάθεση γονέων, που αυτόματα σημαίνει πως θα πρέπει να αποσταλούν και να συγκεντρωθούν οι δηλώσεις συγκατάθεσης. Κατόπιν ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κάθε σχολείου θα πρέπει να ολοκληρώσει τις απαιτητικές σε χρόνο μετρήσεις για κάθε παιδί και τα αποτελέσματα να καταγραφούν ηλεκτρονικά. Όλη αυτή η διαδικασία, πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο, που όλα τα σχολεία έχουν προγραμματισμένες πολυποίκιλες δραστηριότητες, ενταγμένες σε διάφορα εγκεκριμένα προγράμματα, που υλοποιούσαν και τη φετινή διδακτική χρονιά οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Επίσης, αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός και εκτός νομού, οπότε η υλοποίηση του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. για φέτος και με ευθύνη του υπουργείου, είναι εκ των πραγμάτων, αδύνατη!
Όλα τα παραπάνω για μία ακόμη φορά, αποδεικνύουν περίτρανα το χάσμα μεταξύ της θεωρίας και της πράξης, του υπουργείου και της αίθουσας διδασκαλίας. Χάσμα, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου τείνει να μετατραπεί σε επικίνδυνο βάραθρο!!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: