ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Υπουργός παιδείας: Το ολοήμερο όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αναβαθμίζεται

Περισσεύουν διδακτικές ώρες και όχι δάσκαλοι/δασκάλες...
Μιας και ο υπουργός επιμένει να ασχολείται με διδακτικές ώρες και λεπτά της ώρας, καμία τάξη σε κανένα σχολείο της χώρας δεν σχολάει 12:15!
Επί της ουσίας: κ. υπουργέ, εφόσον δηλώνετε πως θα προσλάβετε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία (χλωμό το βλέπω), οι δάσκαλοι/δασκάλες ΠΕ70  σε κάθε σχολική μονάδα δεν θα συμπληρώνουν το ωράριό τους για λίγες ώρες (από 2 έως 5 ώρες). Το σκεπτικό σας να περισσέψουν δάσκαλοι, ώστε να τους τοποθετήσετε σε άλλα σχολεία, στην πράξη δεν είναι εφαρμόσιμο. Διότι πρέπει να καταλάβετε εσείς και όσοι έτεροι δεν έχουν καταλάβει πως δεν περισσεύουν εκπαιδευτικοί, αλλά διδακτικές ώρες. 
Τελούμε εν αναμονή των διευκρινίσεών σας, για τη συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ΠΕ70.
Εκτιμώ πως τελικά δεν θα προσλάβετε ειδικότητες σε όλα τα σχολεία, αλλά μόνο σε μερικά, όπως εξάλλου γινόταν έως σήμερα και θα επιστρέψουμε στα "παλαιού τύπου" σχολεία.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
megatv.com
Τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα ολοήμερα σχολεία υπερασπίστηκε σθεναρά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Μega ο Νίκος Φίλης, ξεκαθαρίζοντας ότι "το ολοήμερο σχολείο όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αναβαθμίζεται και επεκτείνεται".

"Το ολοήμερο σχολείο αλλάζει επί τα βελτίω. Επεκτείνεται με ειδικότητες, με πλούσιο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, γιατί τώρα μόνο το 1/3 των δημοτικών σχολείων είχε ειδικότητες όπως είναι η πληροφορική" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:
"Όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι σε μερικά αστικά κέντρα, σε 5.000 σχολεία και όχι σε 1.300 σχολεία, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν και Αγγλικά και Πληροφορική και Θέατρο και Μουσική και Γυμναστική. Όλα. Και όχι μόνο μερικά σχολεία".
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ο κ. Φίλης είπε πως με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα τα 2/3 των δημοτικών σχολείων τελειώνουν στις 12:15 και μετά όπου υπάρχει ολοήμερο, τα παιδιά πηγαίνουν στο ολοήμερο, ενώ το 1/3 των δημοτικών σχολείων τελειώνει στις 14:00 και μετά ακολουθεί για κάποια παιδιά το ολοήμερο.
"Εμείς -δήλωσε ο υπουργός- λέμε ότι όλα τα σχολεία θα τελειώνουν στις 13:15 και μετά τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο ολοήμερο. Άρα ούτε το ολοήμερο καταργείται, και θα έχουμε έναν τύπο ενιαίου σχολείου".
Αναφορικά με την έναρξη της καθημερινής λειτουργίας των δημοτικών μία ώρα αργότερα, στις 8:15 το πρωί, ο υπουργός είπε πως δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά από τις 7:15 το πρωί "υπήρχε σε λίγα σχολεία και για λίγες περιπτώσεις μαθητών", υπογραμμίζοντας ότι εκείνη την ώρα δεν γίνονταν μαθήματα.
"Το δημοτικό σχολείο δεν είναι βρεφονηπιακός σταθμός, ούτε παρκάρισμα" επισήμανε ο Νίκος Φίλης, επαναλαμβάνοντας πως τα παιδιά θα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο "γιατί θα υπάρχει, αναβαθμισμένο".
Παράλληλα, δήλωσε πως πλέον η ξένη γλώσσα μπαίνει από την Α' Δημοτικού σε όλα τα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, ενώ είπε πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο νομοσχέδιο προς κατάθεση στη Βουλή για το κρατικό δίπλωμα γλωσσομάθειας.

2 σχόλια:

prognospor είπε...

Μπορείτε να κάνετε καμία εκτίμηση για το πόσους δασκάλους λιγότερους τελικά θα προσλάβει; Πιστεύετε ότι θα κυμανθεί στους 1000-1500 ή θα ξεπεράσει τις 2000. Σε 6/θεσια ολοήμερα ο εκπαιδευτικός του ολοήμερου πιστεύετε ότι θα βγει υπεράριθμος; Γιατί τα 6/θεσια κλασικά είναι πάνω από 1000 σε όλη την Ελλάδα.

Λεωνίδας Οικονομίδης είπε...

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Αυτή τη στιγμή καμία εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει! Από σήμερα πραγματοποιούνται σε όλες τις περιφέρειες, συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων με τη συμμετοχή συμβούλων του υπουργού για το πως θα λειτουργήσουν στην πράξη τα "νέα" σχολεία.