ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ομάδες παρακολούθησης και υποστήριξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Οι Διευθυντές/Διευθύντριες της πρωτοβάθμιας, υποχρεούνται μέχρι αύριο να καλύψουν τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν από τις ειδικές άδειες των εκπαιδευτικών. Άλλως, τα σχολεία τη Δευτέρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και οι μαθητές/μαθήτριες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους...



Για την παρακολούθηση και υποστήριξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων έως τη λήξη του διδακτικού έτους σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συγκροτούνται ομάδες αποτελούμενες από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τουλάχιστον δύο υπαλλήλους της Δ/νσης με τα αντίστοιχα αναπληρωματικά μέλη.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποστέλλονται μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στη Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση spudonpe@minedu.gov.gr

Οι ομάδες παρακολούθησης και υποστήριξης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποδέχονται τα ερωτήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των σχολικών μονάδων, θα συγκεντρώνουν τα σχετικά αιτήματα και θα τα διαβιβάζουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Με ευθύνη των ομάδων που έχουν συσταθεί στις Π.Δ.Ε., με την με αρ. πρωτ. 51380/Δ2/05-05-2020 «Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες» εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., τα αιτήματα θα αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν, σε καθημερινή βάση, την παροχή αριθμητικών στοιχείων σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους (απουσίες μαθητών, ελλείψεις υλικών, αντιμετώπιση προβλημάτων κλπ), προς τις αντίστοιχες ομάδες των οικείων Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Επισημαίνεται τέλος, ότι για το διάστημα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και έως τη λήξη του διδακτικού έτους θα είναι διαθέσιμες για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση, όπως αναγράφεται και στις σχετικές οδηγίες, οι παρακάτω τηλεφωνικές γραμμές ειδικών ομάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058
Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

Δεν υπάρχουν σχόλια: