ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Άμεση απονομή εφάπαξ με την κύρια σύνταξη!

Άμεση απονομή εφάπαξ με την κύρια σύνταξη. 
Επιτέλους, οι συνταξιούχοι θα "χαρούν" το εφάπαξ εν ζωή, γιατί αρκετοί/αρκετές δεν προλάβαιναν...ζωή να έχουμε και το απολάμβαναν οι κληρονόμοι!


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπογράφηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με την οποία υλοποιείται η ρύθμιση του άρθρου 31 της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του ν. 4670/2020 που αφορά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης της εφάπαξ παροχής σε όλους τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 3, καταργούνται οι ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεμελίωση του δικαιώματος απονομής της εφάπαξ παροχής. Η εφάπαξ παροχή απονέμεται πλέον χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, εφόσον ο ασφαλισμένος λάβει την κύρια σύνταξή του.

Με την κατάργηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση αυτοτελούς δικαιώματος εφάπαξ παροχής, επιτυγχάνεται η ενιαία αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων των 23 πρώην Ταμείων Πρόνοιας του κλάδου πρόνοιας του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), καταργώντας τις καταστατικές διατάξεις τους, με τις οποίες προβλεπόταν και εξεταζόταν χωριστή περίοδο θεμελίωσης του δικαιώματος (πχ στο Δημόσιο ο ασφαλισμένος έπρεπε να συμπληρώσει 12,5 έτη ασφάλισης) ή ακόμα προβλεπόταν και ως προϋπόθεση η χορήγηση και της επικουρικής σύνταξης.

Παράλληλα, επιταχύνονται σημαντικά διαδικασίες απονομής, καθώς καταργείται το στάδιο εξέτασης των προϋποθέσεων θεμελίωσης για τη λήψη της εφάπαξ παροχής και απομένει μόνο ο υπολογισμός του ποσού που δικαιούται ο κάθε ασφαλισμένος.
Η ως άνω ρύθμιση έχει σημαντική εφαρμογή και στη διαδοχική ασφάλιση, όπου ο ασφαλισμένος λαμβάνει άμεσα το ποσό της εφάπαξ παροχής από το τελευταίο ταμείο ασφάλισής του, πριν λάβει και το συμπληρωματικό ποσό του προηγούμενου ταμείου πρόνοιας, που είχε ασφαλιστεί.

Η ρύθμιση αυτή έχει άμεση εφαρμογή και καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς αιτήσεις απονομής για την εφάπαξ παροχή, ξεμπλοκάροντας χιλιάδες αιτήσεις ασφαλισμένων που εκκρεμούν εδώ και πολλά έτη.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνει: «Καθώς υλοποιείται η πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, αναδεικνύονται οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου και οι θετικές επιπτώσεις της στις ζωές και στην καθημερινότητα των ασφαλισμένων. Με τη διοικητική και οργανωτική ενοποίηση των φορέων απονομής σύνταξης και τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ, επιτυγχάνεται η ενιαία αντιμετώπιση των ασφαλισμένων, απλοποιείται και συντομεύεται σημαντικά η διαδικασία απονομής της εφάπαξ παροχής για όλους τους σημερινούς ασφαλισμένους. Πλέον, με την απονομή της κύριας σύνταξής του, ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει σε άμεσο χρόνο και το εφάπαξ που δικαιούται και όχι μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και αναμονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: