ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τσιόδρας: Τα υφιστάμενα δεδομένα δεν αποτελούν εγγύηση ότι το παιδί στο σχολείο δεν θα νοσήσει, ωστόσο τα οφέλη της επιστροφής τους είναι περισσότερα από τους κινδύνους

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και αναμένουμε τις αποφάσεις τους...

Σήμερα ο κ. Τσιόδρας, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της επιστροφής των παιδιών στα δημοτικά σχολεία. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, πρόκειται για ένα σύνθετο δίλημμα με πολλά θετικά και ορισμένες ενστάσεις, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα οφέλη από την επιστροφή τους στις αίθουσες είναι περισσότερα από τους κινδύνους.
Όπως σημείωσε, «δεν υπάρχουν απόλυτα επιστημονικά δεδομένα ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο με την επιστροφή τους στο σχολείο. Τα δεδομένα που υφίστανται δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα πάει το παιδί στο σχολείο και δεν θα νοσήσει- υπάρχουν και παιδιά που νοσούν σοβαρά. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά ότι είναι σπάνιο».
«Ακούγονται διαφορετικές τοποθετήσεις που μπερδεύουν τους ανθρώπους. Ορισμένα επιχειρήματα θα μπορούσαν να αφορούν κι άλλες ασθένειες, όπως τη γρίπη. Η παρουσία του ιού δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή», πρόσθεσε και συνέχισε.
Αναφερόμενος στα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής στα σχολεία, προέταξε την κρυφή ανισότητα στη μάθηση για τα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών, το κόστος σε χαμένη γνώση - η πλειονότητα των παιδιών είτε δεν είχε πλήρη πρόσβαση είτε δεν παρακολουθούσαν πλήρως, όπως προκύπτει από έρευνες στο εξωτερικό.
«Υπάρχουν επίσης και συνέπειες για την ψυχική υγεία των παιδιών. Υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν τους γονείς και την κοινωνία. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή στην τάξη, ειδικά για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς», σημείωσε ακόμη.
«Το άνοιγμα παραμένει σύνθετο δίλημμα. Η δεδομένη στιγμή, ωστόσο, μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα παιδιά ήδη παίζουν μαζί στις γειτονιές», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ζήτησε από τους επιστήμονες να μην υπερτονίζουμε τα αρνητικά της επιστροφής.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρίνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα σχολεία θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: