ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Πολυτεχνείο 2020: Τιμούμε ενωτικά τους αγώνες όλων των Ελλήνων



Δ
ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

www.dakepe.gr | info@dakepe.gr  

 

15/11/2020

Πολυτεχνείο 2020

Τιμούμε ενωτικά τους αγώνες όλων των Ελλήνων

 

Διαχρονικά οι αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία ένωναν τους Έλληνες και τους οδηγούσαν σε ιστορικές στιγμές και γεγονότα. Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ο αγώνας ολόκληρου του ελληνικού λαού, 47 χρόνια πριν, κατά της δικτατορίας, εμφορούμενος από υψηλά ιδανικά όπως αυτά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αποτελεί ακόμα ένα ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της πατρίδας μας. 

Τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη 1973 γράφτηκαν με ανεξίτηλα, στο πέρασμα της ιστορίας, χρώματα μηνύματα και συνθήματα όπως το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», που ηχούν δυνατά μέχρι σήμερα και έχουν αναφορές σε πολλά που οφείλουμε να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε.

Τιμούμε τους αγώνες των ελεύθερων Ελλήνων, που ύψωσαν τη γροθιά τους ενάντια στο χουντικό καθεστώς και απαίτησαν την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο γεννήθηκε και στερεώθηκε στη χώρα μας, μια αποκατάσταση που έγινε πραγματικότητα με την καθοδήγηση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος σφυρηλάτησε βήμα – βήμα την εθνική ενότητα και έβαλε τα θεμέλια για την επιστροφή στην ομαλότητα και τη δημοκρατία.

Σήμερα 47 χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε νέες, διαφορετικές αλλά, εξίσου, μεγάλες προκλήσεις, με κυρίαρχη την πανδημία του Covid-19, την οποία καλούμαστε να ανασχέσουμε με κοινή προσπάθεια, ατομική και συλλογική ευθύνη και την απαραίτητη στήριξη από την Πολιτεία, καλούμενοι να δώσουμε νέους αγώνες για να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση, για να διαφυλάξουμε κατακτήσεις και δικαιώματα.

Όλοι μαζί, σεβόμενοι τις ιδιαίτερες επιδημιολογικές συνθήκες, με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τιμούμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Πορευόμαστε στο δρόμο της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της ενότητας που πρέπει πάντα να υπηρετούμε με έργα και πράξεις, μακριά από διχαστικές ρητορικές και πράξεις ιδιοτέλειας και «καπηλείας» των συλλογικών διεκδικήσεων και αγώνων.

Είμαστε μπροστά στον αγώνα για υπεράσπιση και θωράκιση της Ελευθερίας, των δημοκρατικών ιδανικών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

 

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: