ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Η… καλή Πρωτοχρονιά, αρχή χαλάρωσης μέτρων



Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις για το lockdown που έχει ισχύ έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Οι επιστήμονες θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων θα εισηγηθούν προς την κυβέρνηση αποφάσεις για σταδιακή άρση των περιορισμών. Οπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την αρχή στην αποκλιμάκωση των περιορισμών θα κάνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα, βέβαια, θα δείξει η αποτύπωση της συμπεριφοράς τις εορταστικές ημέρες και εάν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων λόγω… χαλάρωσης. Προς το παρόν, πάντως, οι δείκτες της επιδημίας συνεχίζουν τη σταδιακή υποχώρηση.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 342 νέα περιστατικά κορονοϊού, από τα οποία τα 105 στην Αττική και τα 70 στη Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα αυτά προέρχονται από σύνολο 6.143 διαγνωστικών ελέγχων (τόσο μοριακών όσο και rapid tests), αριθμός πολύ χαμηλός λόγω Χριστουγέννων και σε σχέση με όσα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση (πάνω από 30.000 τεστ). Συνεπώς, η τόσο μεγάλη πτώση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς την πορεία της επιδημίας και θα πρέπει να αναμένονται τα στοιχεία των επόμενων ημερών. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το Σάββατο 26/12, ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν μόλις 262 μολύνσεις, επίσης, όμως, σε πολύ χαμηλό αριθμό τεστ λόγω… εορταστικών ρυθμών.

Ο αριθμός των διασωληνωνένων παραμένει σε υψηλά μεν επίπεδα -469 χθες- αλλά σε πτωτική πορεία. Αντίστοιχη είναι, όπως φαίνεται από τις τελευταίες ημέρες, η τάση και για τους θανάτους, που εκτινάχθηκαν κατά το δεύτερο επιδημικό κύμα. Ο ρυθμός συρρίκνωσης της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι ταχύτερος σε σχέση με την Αττική. Η πίεση, ωστόσο, στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πλην της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η Κοζάνη και το Κιλκίς είναι οι δύο περιφερειακές ενότητες που καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Η Κοζάνη είναι η μία από τις δύο περιοχές -η άλλη είναι η Δυτική Αττική- για τις οποίες ισχύουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τις 6 το απόγευμα. Τα μέτρα, μάλιστα, στους τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ελευσίνας) όπως και στην Κοζάνη παρατάθηκαν έως και τις 30/12, κατόπιν εισήγησης των ειδικών. Παράλληλα, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν από την Πολιτική Προστασία και στην τοπική κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της τοπικής κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας, απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της τοπικής κοινότητας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, ανεστάλη η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών όπως και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κ.λπ.).

Στο μεταξύ, ξεκινούν σήμερα και οι πρώτοι έλεγχοι για κορονοϊό μέσω της τυχαίας διαδικασίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή. Οσοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να εξεταστούν για την Covid-19 στην ειδική πλατφόρμα testing.gov.gr δέχθηκαν SMS με κωδικό επαλήθευσης και ημέρα και ώρα του ραντεβού για τον έλεγχό τους. Πολλά από τα ραντεβού είναι προγραμματισμένα για σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι μέσω των τυχαίων ελέγχων θα εξυπηρετηθούν επιδημιολογικοί σκοποί και θα αποκτήσουν ειδικοί και Αρχές καλύτερο έλεγχο της επιδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: