ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

UNICEF: Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό

 Άλλαξε κάτι και δεν το γνωρίζουμε;
Οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν πως η μετάδοση της νόσου μεταξύ των παιδιών και από παιδιά σε ενήλικες είναι μάλλον ασυνήθης και συνεπώς, με την προϋπόθεση της συστηματικής εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού σε σχέση με ανάλογους χώρους κοινωνικής δραστηριότητας των παιδιών.



Την ώρα που υπάρχει η πληροφορία πως τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα γίνουν σε 100 υγειονομικούς, η UNICEF τοποθετεί τον τομέα της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τους εκπαιδευτικούς ως την ομάδα που πρέπει με άμεση προτεραιότητα να γίνει σε αυτήν ο εμβολιασμός!
Όπως τονίζει το δελτίο τύπου του οργανισμού οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για το κορωνοϊό κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο των εκστρατειών ανοσοποίησης.

«Η πανδημία είχε ολέθριες συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Ο εμβολιασμός των δασκάλων είναι ένα κρίσιμο βήμα για να ξαναμπεί σε στέρεες ράγες», σημειώνει η διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Παιδιών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), η Χενριέτα Φορ. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν «προτεραιότητα στον εμβολιασμό», αφού ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση «του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού», συνεχίζει η κυρία Φορ. «Αυτό θα επιτρέψει να προστατευτούν οι δάσκαλοι από τον ιό, βοηθώντας τους να διδάσκουν διά ζώσης και άρα να μείνουν τα σχολεία ανοικτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: