ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΔΑΚΕ: Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επέλεξαν, για άλλη μια φορά, εν μέσω lockdown και περιοριστικών μέτρων να «χτυπήσουν».

 


Η Διοίκηση θα ορίζει και τους εκπροσώπους των εργαζομένων

στα υπηρεσιακά συμβούλια!

 

Προσλήψεις αναπληρωτών μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με παράκαμψη των πινάκων!

 

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επέλεξαν, για άλλη μια φορά, εν μέσω lockdown και περιοριστικών μέτρων να «χτυπήσουν».

Στο σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, δίχως, να προηγηθεί διαβούλευση, προσθέτουν άρθρα που αφορούν νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών καθώς και τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, με μέλη διορισμένα από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν/Σ «σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή» θα μπορεί να γίνεται πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης με βάση την κατάταξή τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες και αν υπάρχει και έλλειψη ωρομισθίων τότε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης θα καταρτίζει πίνακες σε τοπικό επίπεδο.

Η ουσία είναι πως πρόκειται για υιοθέτηση μιας διαδικασίας καταστρατήγησης και παραβίασης των πινάκων που, ενδεχόμενα, θα «διευκολύνει» τις πελατειακές σχέσεις, αγνοώντας το καίριο αίτημα του κλάδου για άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με το άρθρο 123 του ίδιου νομοσχεδίου, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, «καταργούν» τον αιρετό από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και διορίζουν όποιον τους αρέσει. Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της δημοκρατίας, η κυβέρνηση (η εργοδοσία δηλαδή) να αποφασίζει ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, έπειτα από την αναγκαστική παραίτηση των εκπαιδευτικών που σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας και δεν αποδέχονται τον τίτλο του αιρετού με βάση «εκλογές» που, επί της ουσίας, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Προσπαθούν να ξεχάσουν το ότι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών με υποψήφιους αυτούς που, είχαν, νόμιμα, αποσύρει τις υποψηφιότητές τους.

Αγνοούν, το γεγονός της συντριπτικής αποχής των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία που πραγματοποίησαν και εκθειάζουν ως «επιτυχία» το ποσοστό συμμετοχής του 5% αυτών που συμμετείχαν, τη στιγμή που το ποσοστό συμμετοχής άγγιζε τα τελευταία χρόνια το 90%. Άραγε θα πανηγύριζαν αν υπήρχε το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στις εθνικές εκλογές; 

Η Υπουργός Παιδείας αρνείται πεισματικά, εδώ και μήνες, τον διάλογο και, ταυτόχρονα, επέβαλε επιλεκτικό αποκλεισμό της Δ.Ο.Ε. από την ακρόαση φορέων στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής γιατί δεν αντέχει να ακούγεται η τεκμηριωμένη, διαφορετική άποψη και δεν ανέχεται άλλη πορεία από αυτήν που η ίδια έχει χαράξει. Δεν μπορεί να αντιληφθεί η Υπουργός Παιδείας ότι υπάρχει μεγάλη και εντεινόμενη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας στις πολιτικές που εφαρμόζει.

Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και να αφουγκραστεί τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα ομαλότητας στη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Άμεσα να αποσύρουν τα απαράδεκτα άρθρα 114 και 123.

Απαιτούμε:

·         Άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών στο σύνολο των αναγκών της εκπαίδευσης.

·         Σεβασμό στην ισονομία και τα αντικειμενικά κριτήρια στις προσλήψεις, μέσα από ενιαίους πίνακες, με κριτήρια σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου και όχι το έκτρωμα του Ν.4589/19 (νόμος «Γαβρόγλου») που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

·         Παράταση της θητείας των νυν αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (μέτρο που εφαρμόζεται ήδη για τα όργανα διοίκησης όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξ αιτίας της πανδημίας) και προβλέπεται από ρύθμιση που έχει ψηφιστεί.

·         Διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αιρετών στα  Υπηρεσιακά Συμβούλια δια ζώσης, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: