Όπως είχα προβλέψει, τον πρωθυπουργό στήριξαν τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, έχοντας έτσι, την ενισχυμένη εμπιστοσύνη της Βουλής
Το "περήφανο", "πατριωτικό" και κυρίως "αξιοπρεπές" κατά πολλούς ΟΧΙ, του διχαστικού και άνευ αντικειμένου και ουσίας δημοψηφίσματος, σε 48 ώρες μετατράπηκε, χωρίς να ξανα-ανατιναχθεί το "ΚΟΥΓΚΙ", σε ένα απλό ΝΑΙ, για το οποίο για λόγους εθνικής ομοψυχίας, αρνούμαι να επαναφέρω στη μνήμη μου, τους χαρακτηρισμούς που ξεστόμιζαν κάποιοι εμπαθείς συμπατριώτες μας και κάνω έκκληση τούτες τις δύσκολες ώρες να πράξουμε όλοι το ίδιο.
Αξιότιμοι κ. Βουλευτές, το παρών και η απουσία είναι μεσοβέζικες θέσεις.
Με τον αρμαγεδδώνα που έρχεται στα εργασιακά, εκτιμώ ότι ο κ. Στρατούλης, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Καληνύχτα σας...
Λεωνίδας Οικονομίδης
Με 251 «ναι» στην Ευρώπη και 17 διαρροές πέρασε η συμφωνία. Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών», αγνοώντας την έκκληση Τσίπρα, και επτά απουσίαζαν.
Άλλοι 15 ψήφισαν «ναι», αλλά με επιστολή τους λένε ότι αυτό δεν είναι δεδομένο όταν θα έρθουν οι εφαρμοστικοί νόμοι!
Συγκεκριμένα, συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές.
«ΝΑΙ» δήλωσαν 251, «ΟΧΙ» 32 και 8 δήλωσαν «Παρών». Εννέα βουλευτές απουσίαζαν από την ψηφοφορία (επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δύο χρυσαυγίτες).
Συγκεκριμένα, διαφοροποιήθηκαν δηλώνοντας:
«ΟΧΙ» Ιωάννα Γαϊτάνη (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Ελένη Ψαρρέα (Μεσσηνίας)
«Παρών» οι Αγλαϊα Κυρίτση (επικρατείας), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄ Αθήνας), Δημήτριος Στρατούλης (Β΄ Αθήνας), Ιωάννης Σταθάς και Αθανάσιος Σκουμάς (Βοιωτίας), Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας (Ημαθίας), Ευστάθιος Λεουτσάκος (Α΄ Πειραιώς), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β΄ Πειραιώς)
Εκτός από τον κ. Ιωάννη Βαρουφάκη που ενημέρωσε την κυβέρνηση για την απουσία του ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα τις διαπραγματευτικές της τακτικές, έλειψαν από την ψηφοφορία επιλέγοντας αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την επιδιωκόμενη συμφωνία οι: Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτριος Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Βασίλειοςς Κυριακάκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου