Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να ηττηθεί στο Game 4, στο ΣΕΦ, έχοντας κάνει το “ break” και το 2-1, μέσα στο ΟΑΚΑ. Επικράτησε ακόμη πιο άνετα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 85-71 του Παναθηναϊκού και έκανε το 3-1 απέναντι στους «πράσινους» που είχαν το πλεονέκτημα έδρας, μετά τις δύο νίκες τους στην κανονική περίοδο, αλλά στους τελικούς χαμογέλασαν μόνο μία φορά, την πρώτη στο ΟΑΚΑ. Κατά αυτόν τον τρόπο, γιορτάστηκε ιδανικά η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, με το 15ο πρωτάθλημα μπάσκετ της ιστορίας του. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του τον τίτλο με μειονέκτημα έδρας, καθώς επέστρεψε από το εις βάρος του 1-0 μετά το Game 1.
Με τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» να μην σταματούν να τραγουδούν με όλη τη δύναμη της φωνή, αρχής γενομένης από τον εθνικό ύμνο, πριν το τζάμπολ… προσφέροντας ανατριχιαστικές στιγμές. Με άμυνα ατσάλι και παρά τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ στη 2η περίοδο (δεν επέστρεψε στο ματς στο β΄ μέρος), τον ΜακΚίσικ να σημειώνει 20 πόντους, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει μία ακόμη μαγική βραδιά με 17 πόντους, τον Φουρνιέ να προσθέτει 13 πόντους και τον Μιλουτίνοφ που ήταν και πάλι μόνος (μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Φαλ στο Game 3) να σημειώνει double double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας και πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ήθελε… αλλά δεν μπορούσε να πάει σε 5ο αγώνα τη σειρά και να δώσει μια χαρά στους φιλάθλους του, που έμειναν μόνο με το τρόπαιο του Κυπέλλου και την 4η θέση στη Euroleague αυτή τη σεζόν. Ο Ναν πέτυχε 18 πόντους, ο Σλούκας 11 με 3/4 τρίποντα, 10 ο Γκραντ και 9 ο Μήτογλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου