ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ενημέρωση για τη σύσκεψη αιρετών στην Αθήνα

Λεωνίδας Οικονομίδης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Καστοριάς Άργος Ορεστικό, 26.01 2009



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εύχομαι, ολόψυχα, το 2009 να φέρει σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή προκοπή και κοινωνική γαλήνη.
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως αιρετού[1] του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, την 1η Ιανουαρίου 2009, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας αφ’ ενός να σας εκφράσω τις ειλικρινείς ευχές μου αφ’ ετέρου να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω, στα πλαίσια πάντα της σωστής, έγκαιρης, έγκυρης και αμφίδρομης ενημέρωσης, που επιβάλλεται να υπάρχει μεταξύ μας και της οποίας είμαι υπέρμαχος.
Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αιρετών στην Αθήνα, ενέργεια με την οποία συμφωνώ και ορθώς οργανώθηκε από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Στη σύσκεψη, λοιπόν, στην οποία συμμετείχα ενεργά, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα, σχετικά με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το ρόλο των αιρετών σ’ αυτά, και θέματα που αναφέρονται στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων – αποσπάσεων και στο θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων. Επίσης συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Επιγραμματικά, σχεδόν, και με αφορμή τον «από μηδενική βάση» διάλογο για την Παιδεία, τον οποίο ευαγγελίζεται ο νέος Υπουργός, άρα είναι κατάλληλη περίοδος για το διεκδικητικό μας πλαίσιο, σας αναφέρω ότι στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα:
1. Στο «ηθικά» ελλιπές θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων – αποσπάσεων (μη μοριοδότηση ανύπαντρων με πολλά έτη υπηρεσίας, ανύπαντρων άνευ τέκνων κ.λ.π.).
2. Στην επικύρωση της εμπειρίας, ως προσόν, στην επιλογή Δ/ντών και Υποδ/ντών.
3. Στην επιτακτική ανάγκη μείωσης του ωραρίου.
4. Στη μείωση του αριθμού μαθητών ανά δάσκαλο και νηπιαγωγό.
5. Στη συνταξιοδότηση με 30 έτη υπηρεσίας και όριο ηλικίας το 55ο.
6. Στον αυθαίρετο υποβιβασμό της οργανικότητας σχολικών μονάδων από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Πάντα στη διάθεσή σας 
 Λεωνίδας Οικονομίδης

[1] Σε άρθρο του Διδασκαλικού Βήματος, το Νοέμβριο του 1956, αναφέρονται μεταξύ των δέκα «προσόντων», που πρέπει να έχει ο αιρετός και συμφωνώ απόλυτα μ’ αυτά, γι αυτό και σας γνωστοποιώ το άρθρο, και τα εξής:
«…Να έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση και να διακρίνεται για την αγωνιστική του διάθεση…να είναι επαναστάτης, δηλαδή, να είναι οπλισμένος με τέτοιο ψυχικό σθένος, ώστε να αναταράζει τα σαθρά πατώματα του Υπουργείου Παιδείας και να χρησιμοποιεί, όσες φορές παρίσταται ανάγκη, γλώσσα πυγμής την οποία δε θα μπορούν, σε καμιά περίπτωση, να αγνοούν οι αρμόδιοι…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: