ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

3 Δεκέμβρη-Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.
Με αφορμή την ημέρα αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σχετικά με τα άτομα με αναπηρία. Η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση μέρους της κοινωνίας έχει σαν αποτέλεσμα λάθος συμπεριφορά και αντιμετώπιση, η οποία μπορεί να πληγώσει ακόμη και να τραυματίσει ψυχικά τα άτομα αυτά.
Σκεφτήκαμε πως ένας τρόπος για να αφουγκραστεί η κοινωνία την ψυχή και το πνεύμα των ατόμων με αναπηρία, είναι να μπει στη σκέψη τους. Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αποτύπωσαν τη δική τους σκέψη σε παραμύθια. Μέσα από τη σοφία των παραμυθιών σας καλούμε να μας αφουγκραστείτε, και να μας γνωρίσετε.
Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άργους Ορεστικού φοιτούν παιδιά ηλικίας 14 μέχρι 22 ετών. Πρόκειται για επαγγελματικά εργαστήρια για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ανήκει στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική εκπαίδευση, έχει μαθητές με διάφορες κατηγορίες αναπηρίας: κινητικές αναπηρίες, νοητική αναπηρία και άλλες. Τα παιδιά έχουν ωράριο σχολείου και η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει εκτός από τα εργαστήρια και θεωρητικά μαθήματα.
Ζητούμε από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να αναφερθούν στα άτομα με αναπηρία και να διαβάσουν κάποιο από τα παραμύθια μας στους μαθητές τους. Θα τους δώσουν έτσι την ευκαιρία να διαμορφώσουν μία άποψη σχετικά με τα άτομα με αναπηρία και να ξεπεράσουν κάποιες προκαταλήψεις που μπορεί να έχουν.
Όσοι από τους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται και θέλουν να αποκτήσουν το τετράδιο με τα παραμύθια μας, (5 ευρώ), μπορούν να το ζητήσουν από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άργους Ορεστικού τηλ. 2467042168, υπεύθυνη Μιχαηλίδου Ευδοξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: