ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Τα δύο σενάρια για την επιστροφή στα σχολεία

Κυρία υπουργέ, με όποιο σενάριο και εάν λειτουργήσουν τα σχολειά μας, θα πρέπει να εκλείψουν οι διαφόρου τύπου απουσίες-άδειες...
Μην έχουμε επανάληψη της εικόνας Μαΐου-Ιουνίου, με τη δημιουργία κλίματος μη υποχρεωτικότητας και χαλάρωσης, με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων!
Ανησυχούμε και αναμένουμε...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Πηγή: ΕΡΤ
Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητά μας, άλλαξε και την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. 
Τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο για επαναλήψεις.
Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων. Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.
Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές. Όμως, όπως είπε η κα. Κεραμέως, είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: