ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Αλλάζουν οι Διευθυντές εκπαίδευσης και τα διορισμένα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων


Με καθυστέρηση ενός χρόνου, για την τάξη και τη νομιμότητα, η υπουργός αποφάσισε την παύση των 116 νυν Διευθυντών/Διευθυντριών και την τοποθέτηση προσωρινών βραχείας θητείας, μέχρι τη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου για τον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
Αξιότιμη κυρία, υπουργέ της παιδείας, ο ελληνικός λαός σας επέλεξε για να σταματήσετε και όχι να παρατείνετε την ανομία! Μάλιστα, σε κάποιες Διευθύνσεις ζήσαμε "νοσηρές καταστάσεις" εξαιτίας της καταχρηστικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς  των Διευθυντών/Διευθυντριών, με αποτέλεσμα να "δηλητηριαστεί" ολόκληρος ο εργασιακός χώρος!  
Η θητεία των 116 διευθυντών/διευθυντριών εκπαίδευσης δεν θα έπρεπε να παραταθεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο! Ήδη συμπλήρωσαν τον 24ο μήνα παράτασης, που εκτός των άλλων, τους/τις έχει αποφέρει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.000 ευρώ!!!(24μήνες Χ 500 ευρώ επίδομα θέσης=12.000).
Πριν από ένα μήνα η ανάρτησή μου για το συγκεκριμένο θέμα... ΕΔΩ


Νομοθετική ρύθμιση κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με το άρθρο 1:
  • προβλέπεται η επιλογή και τοποθέτηση προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως, το αργότερο, την 31η-08-2021, προκειμένου να θεσπισθεί και ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης και μεταβολή των διατάξεων που ισχύουν
  • επιλέγεται διαφανής διαδικασία από αμερόληπτο και αξιόπιστο Συμβούλιο Επιλογής, βάσει γενικών και αντικειμενικών προϋποθέσεων και κριτηρίων επιλογής.
Αυτό κατέστη αναγκαίο καθώς, μεταξύ άλλων:
  •  η θητεία των τωρινών Δ.Ε. έχει λήξει από 31 Ιουλίου 2018
  •  οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν αναδειχθεί και τοποθετηθεί κατ’ εφαρμογή αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 3848/2010, όπως ίσχυαν μετά την τροποποίησή τους από τον ν. 4327/2015 και τον ν. 4351/2015
  •  κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρότι η ανάδειξη και τοποθέτησή τους έχει ήδη ακυρωθεί από τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια
  •  δεκάδες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης λειτουργούν με αναπληρωτές των Διευθυντών Εκπαίδευσης, τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων.
Με το άρθρο 2:
  • Προβλέπεται αλλαγή στη σύσταση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), λόγω της ρύθμισης του πρώτου άρθρου, όσον αφορά στη συμμετοχή σε αυτά των νέων προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και την αντικατάσταση των δύο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από δύο εν ενεργεία διευθυντές σχολικών μονάδων.
  • Στόχος είναι η αναβάθμιση αυτών των συλλογικών οργάνων σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων του σημαντικού έργου που επιτελούν στο χώρο της δημόσιας υπηρεσίας της εκπαίδευσης.
Με το άρθρο 3:
Θεραπεύεται το κενό νόμου για τη λειτουργία των σχολικών εφορειών των ιεροσπουδαστηρίων Θράκης και των οικοτροφείων τους με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους, τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία.

Εδώ η τροπολογία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: