ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Β΄ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΕΙΑ- Αφιέρωμα στον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ. Στην τελική ευθεία οι πρόβες...

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα - με ελεύθερη είσοδο


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες του μουσικοθεατρικού αφιερώματος  στον Παύλο Μελά, «ο Ύμνος του Παλικαριού», στο πλαίσιο των πενθήμερων εκδηλώσεων «Β΄ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΕΙΑ 2024», της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

Η παράσταση, είναι παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, του Δήμου Άργους Ορεστικού και του Λαογραφικού Ομίλου "ΑΡΓΕΣΤΑΙ" Άργους Ορεστικού, συμμετέχει δε σε αυτήν πολυπληθής θίασος που απαρτίζεται από ΠΑΙΔΙΑ και ενήλικους, ερασιτέχνες και πρωτάρηδες στο σύνολό τους σχεδόν, σε σενάριο και καθοδήγηση της αεικίνητης και πάντα δημιουργικής Δασκάλας, Δέσποινας Σπυροπούλου.

Θα μας παρουσιάσουν ένα μουσικοθεατρικό ιστορικό αφιέρωμα στον αγωνιστή μα κυρίως στον άνθρωπο ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ.

Επί σκηνής θα παίξουν μουσική η Δασκάλα μουσικής, Αριάδνη Κοπιδάκη, η μαθήτρια Αικατερίνη Σλημιστινού και θα τραγουδήσει, με την υπέροχη φωνή της, η Αριάδνη.

Την ευθύνη για τα ηχητικά και τα οπτικά εφέ έχει η εξαιρετική δασκάλα πληροφορικής, Παρασκευή Αγγελίδου.

Στην ενδυματολογική επιμέλεια των ηθοποιών η πρόεδρος του ομίλου Βίκη Σπυροπούλου και στα παρασκήνια οι εκπαιδευτικοί Χαρούλα Κατσιάπη και Μαρία Σερπετσόγλου.



Θα εμφανιστούν, όπως καταγράφηκαν στον εγκέφαλό μου, ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον ή κάποια (ένα βασικό μειονέκτημα του πολύτιμου μυαλού μας είναι ότι ξεχνάει) οι κάτωθι: 

ΠΑΙΔΙΑ: Σλημιστινού Αικατερίνη, Σαμαράς Παναγιώτης, Κόττα Ειρήνη, Χρήστου Φωτεινή, Δάνου Κωνσταντίνα, Μπάρδος Θεοφάνης, Βασιλείου Νικόλας, Χρήστου Αφροδίτη, Πιπεροπούλου Νικολέτα, Σιώμου Ιωάννης, Παγουνόπουλος Νικόλας, Κόττα Ερμιόνη, Γεωργοπούλου Παυλίνα, Μιχαηλίδης Γιώργος, Μπαμπούλη Αργυρώ, Ανανιάδης Κωνσταντίνος, Αρμένη Μαρίνα, Μουζάκη Γεωργία, Κωστόπουλος Παύλος, Παγουνοπούλου Μαρία, Μπέλλου Αθανασία.

ΕΝΗΛΙΚΟΙ: Γιώργος Μάτσιας, Βούλα Γιάντσου, Γιώργος Μαρτίνος, Χρήστος Κωνσταντουλάκης, Όλγα Ματούση, Ελένη Νάτσιου, Κωνσταντίνα Φίσκα,  Αλέκα Σλημιστινού, Μαρία Τάσκηνα Ευδοξία Καραγιάννη, Κωνσταντουλάκης Κωνσταντίνος/Γιώργος/ Μάριος, Στέργιος Μάτσιας, Μαρία Σερπετσόγλου, Γιάννης Ντόρτσης, Χρυσούλα Κακαβέτση, Δέσποινα Σπυροπούλου.



Οι τελικές πρόβες είναι εξαντλητικές και  οι πρωτάρηδες αλλά αποφασισμένοι και ακούραστοι ηθοποιοί με πολύ κέφι και πείσμα προετοιμάζονται, ώστε να είναι όλα έτοιμα στην πρεμιέρα. 

Τον ήχο και τον φωτισμό της παράστασης, θα καλύψει ο έμπειρος επαγγελματίας του είδους, Νικόλαος Κυδωνάκης, συνεπικουρούμενος από τον δραστήριο υιό του, Κωνσταντίνο.

Το εγχείρημα εξαιρετικό φιλόδοξο και δύσκολο, καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες έπρεπε να στηθεί εκ του μηδενός η παράσταση, να γραφεί το σενάριο, να γίνει η διανομή των ρόλων, να μαθευτούν τα απαιτητικά λόγια, να συντονιστούν οι πρόβες σαράντα νοματαίων, να καλυφθούν ενδυματολογικά οι ηθοποιοί, να στηθούν σκηνικά, να τοποθετηθούν/οριστικοποιηθούν ήχος και φως και να «στηθεί» η παράσταση στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί.

Τελικά, η γενέτειρά μας, το Άργος Ορεστικό, εκτός του «ρέοντος»  Αλιάκμονα, διαθέτει και ανθρώπους με «ρέουσα» και πλούσια καλλιτεχνική διάθεση, με «ρέουσα» και πλούσια διάθεση προσφοράς στον τόπο και στην ιστορία, ανθρώπους που, όταν τους δοθεί η ευκαιρία και το έναυσμα, «ξεδιπλώνουν» και «απλώνουν» το «μέσα» τους χωρίς φόβο και πάθος, προς μεγάλη έκπληξη και ευχαρίστηση όλων μας!  

Καλή επιτυχία. Θα είμαστε όλοι στην περικαλλή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Άργους Ορεστικού, για να σας απολαύσουμε και να σας χειροκροτήσουμε θερμά!!

Τέλος, να ευχηθώ να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους θιάσους, τοπικούς και πανελλήνιους, να ανεβάζουν, σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο, τέτοιες ιστορικού περιεχομένου θεατρικές παραστάσεις… Αποτελούν το καλύτερο «ζωντανό», βιωματικό μάθημα για όλους μας και κυρίως για τα ΠΑΙΔΙΑ μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: