ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Η διετία των μεταρρυθμίσεων




Newsroom eleftherostypos.gr

Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες δύο χρόνια από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 και η περίοδος αυτή ήταν γεμάτη από γεγονότα και απρόοπτα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλήθη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προήλθε από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις, στο μεταναστευτικό, στα εθνικά μας θέματα και στην οικονομία ως απότοκο της πανδημίας.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ δείχνουν ότι δύο χρόνια μετά τις κάλπες η κυβέρνηση είναι σε καλύτερη θέση από το 2019 και η αντιπολίτευση σε χειρότερη θέση από τότε. Η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ από τις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες φθάνει ακόμα και τις 16 μονάδες, ενώ η δημοφιλία του πρωθυπουργού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα αγγίζει τις 30 μονάδες.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, που και αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά σε τέτοια επίπεδα στο μέσο της θητείας μιας κυβέρνησης, έχει την ξεκάθαρη εξήγησή της. Οφείλεται στην εντυπωσιακή πράγματι αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων, καθώς και στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία εν μέσω πανδημίας.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος από τον Ερντογάν απέτυχε, η κρίση που δημιούργησε ο Τούρκος πρόεδρος στα όρια του θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο επίσης δεν έφερε αποτέλεσμα στην Άγκυρα χάρις στις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας, όχι μόνο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τις συμμαχίες που διαμόρφωσε με ισχυρούς στρατηγικούς παίκτες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, μετά τις δυσκολίες της πρώτης διετίας και την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, ανακάμπτει σταδιακά και οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης δείχνουν ότι οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και το 2022 είναι πλέον πολύ καλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις.

Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας. Και αυτή είναι η ορθή επιλογή προκειμένου να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί και θεμέλιο οικονομικής ανάπτυξης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προχώρησε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στη δημόσια διοίκηση και η μεταρρυθμιστική πολιτική δείχνει ότι θα αποτελέσει και την πυξίδα για την επόμενη διετία. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, την ισχυροποίηση της οικονομίας και το κοινωνικό κράτος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: