ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Το χρέος των εκπαιδευτικών

Οι Δάσκαλοι διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, αφού εμείς είμαστε αυτοί που καθοδηγούμε και ελέγχουμε τα παιδιά μας, ενώ με τη στάση και συμπεριφορά μας, γινόμαστε πρότυπά τους...
Και βέβαια, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους γονείς των μαθητών/μαθητριών μας.
Καλή συνέχεια...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος
Επιλογή Φωτο: Λεωνίδας Οικονομίδης


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Το θέμα του εμβολιασμού των λειτουργών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή και εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας διά ζώσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το 72% των δασκάλων και καθηγητών είναι εμβολιασμένοι ενώ αν προστεθούν και κάποιοι που έχουν νοσήσει, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι περίπου 1 στους 4 εκπαιδευτικούς δεν έχει εμβολιαστεί και δεν έχει ανοσία στον ιό.

Παράλληλα έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται οι φοιτητές, ενώ η Επιτροπή Εμβολιασμού έχει δώσει το πράσινο φως για τον προαιρετικό εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 15-17 ετών και αναμένεται να πράξει το ίδιο και για τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον παράδοξο να είναι εμβολιασμένοι μαθητές και φοιτητές και να μην έχει εμβολιαστεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπαίνει στην τάξη για να τους κάνει μάθημα.

Το ίδιο ισχύει και για τα πανεπιστήμια, όπου είναι θετική η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν πρυτάνεις για εμβολιασμό φοιτητών ώστε να ανοίξουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα χρειάζεται να καθοδηγεί τους πολίτες καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι ταγοί της κοινωνίας. Η διδασκαλία βασίζεται στην επιστημονική γνώση και ο εμβολιασμός είναι μία στοιχειώδης πράξη για αυτήν την κατηγορία λειτουργών που οφείλουν να βρίσκονται στην πρωτοπορία.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί η υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει οι ίδιοι να έχουν φροντίσει να έχουν εμβολιαστεί ώστε να μην έχουμε για τρίτη χρονιά διαδικασία τηλεκπαίδευσης αλλά μαθήματα στη φυσική τάξη.

Το ζωντανό σχολείο είναι αναγκαίο και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σύμμαχοι και πρωτοπόροι σε αυτήν την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: