ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ασφάλεια όλων πρώτη μας προτεραιότητα




"H ασφάλεια όλων μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας, είχα τονίσει επιγραμματικά πριν από τρία χρόνια στην αρχή της διακυβέρνησής μας" τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας. Ο πρωθυπουργός επίσης:
  • Σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα αυτό είναι μία πολιτική, που παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί κάθε μέρα να την εφαρμόζει, αλλά και να την προσαρμόζει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
  • Εξήρε τη συμβολή της Αστυνομίας στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων καθώς και στην εθνική ασφάλεια με την αποτροπή της απόπειρας εισβολής μεταναστών και προσφύγων τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο κάνοντας λόγο για "ρόλο αναντικατάστατο".
  • Αναφέρθηκε και στο θέμα της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, το οποίο όπως είπε συνέβαινε και παλαιότερα αλλά σήμερα οι ευαισθησίες και οι απαιτήσεις της κοινωνίας είναι μεγαλύτερες.
  • Αναρωτήθηκε "ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι μάς ασκούν κριτική όταν επιβάλλουμε το νόμο και την τάξη σε χώρους στους οποίους θα πρέπει κατ' εξοχήν να ενθαρρύνεται η ελεύθερη έκφραση της σκέψης και της γνώμης και να μην αποτελούν καταφύγια παραβατικών συμπεριφορών, όπως δυστυχώς συνέβαινε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου".
  • Έκανε λόγο για θωράκιση των συνόρων, με τις προσλήψεις σχεδόν 2.000 νέων συνοριοφυλάκων και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης του συνόρου με την πρώτη επέκταση κατά 27 χιλιόμετρα του φράχτη στον Έβρο.
  • Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των νέων αθέατων μορφών βίας, τόνισε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην ίδρυση των 6 πρώτων γραφείων ενδοοικογενειακής βίας και στην κατάρτιση σχεδόν 3.000 αστυνομικών σε αντίστοιχα περιστατικά, καθώς και στη σύσταση 5 γραφείων προστασίας ανηλίκων, αλλά και του τμήματος προστασίας ζώων της Αττικής.
  • Έδωσε έμφαση στο θέμα της λογοδοσίας των αστυνομικών στην περίπτωση αυθαιρεσιών, και είπε ότι η προμήθεια σχεδόν 2,5 χιλιάδων μικρών καμερών που θα φέρουν οι Αστυνομικοί στις στολές τους, θα εμπεδώσει αυτό το αίσθημα λογοδοσίας το οποίο πρέπει να διακατέχει κάθε σύγχρονη Αστυνομία. Έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα: "Όπως έχω τονίσει και από το βήμα της Βουλής, δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη. Θα τιμωρείται - και θα πρέπει να τιμωρείται- με κάθε εξάντληση της αυστηρότητας".
  • Κάλεσε τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να μην επιτρέπουν την κηλίδωση του επαγγελματισμού και του ονόματος τους από ορισμένους συναδέλφους τους.
  • Κλείνοντας επισήμανε ότι οι πόλεις δεν βρίσκονται στο έλεος σκληρών συμμοριών και εγκληματιών, ούτε συνιστούν νησίδες παρανομίας και αυθαιρεσίας και ότι "αυτά τα ισχυρίζονται μόνο τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Η Αστυνομία είναι πυλώνας εσωτερικής σταθερότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: