ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Οι «ανεντιμότατοι» και η ανύπαρκτη Μαρία

kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος
Υπάρχουν οι «ορθώς σκεπτόμενοι» συμπολίτες μας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω καλύτερη απόδοση στα ελληνικά για τον χαρακτηρισμό «bien pensant» που οφείλουμε στον Raymond Aron. Αυτοί, όταν ξέσπασε η υπόθεση της «μικρής Μαρίας» τάχθηκαν υπέρ της εκδοχής του θανάτου της από σκορπιό. Η αλήθεια για τους «ορθώς σκεπτόμενους» είναι καταλογογραφημένη. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν πάντα δίκιο διότι είναι δυστυχισμένοι, οι ΜΚΟ έχουν πάντα δίκιο διότι είναι ανθρωπιστικές, οι ελληνικές αρχές έχουν πάντα άδικο επειδή προσπαθούν να ελέγξουν το σουρωτήρι των συνόρων μας. Δίπλα στους «ορθώς σκεπτόμενους» υπάρχουν και όσοι χώνουν το χέρι τους στην τσέπη και αρπάζουν το πορτοφόλι του ανθρωπισμού. Όλο και κάτι θα βρουν για να το εξαργυρώσουν πολιτικά. Ευρωβουλευτές, εγχώριοι πολιτικοί, αριστεροί ή φιλελεύθεροι. Πυρ ομαδόν, με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς, σε όσους από την αρχή αμφέβαλλαν για την αλήθεια αυτής της ιστορίας. Το πτώμα της μικρής Μαρίας δεν βρέθηκε ποτέ, και από τους καμιά πενηνταριά που βρίσκονταν στη νησίδα, μόνο δυο-τρεις διαβεβαίωναν πως την είχαν δει. Το είπε ο κ. Μηταράκης, όμως προτιμούσαν να πιστέψουν τη ΜΚΟ τάδε και κράδαιναν το δημοσίευμα του «Σπίγκελ». Ο ρεπόρτερ του περιοδικού είπε ότι υποστήριξε τη «δημοσιογραφική αλήθεια» που διαφέρει από τη δικαστική. Μεταμοντέρνα σημασία του τυχοδιωκτισμού.

Μια Ελληνίδα δημοσιογράφος, η Βασιλική Σιούτη, έκανε επιτόπια έρευνα για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως υπήρξε ούτε μικρή ούτε μεγάλη Μαρία. Η ΜΚΟ που ενορχήστρωνε την υπόθεση παραδέχθηκε το λάθος της. Το «Σπίγκελ» απέσυρε τις σχετικές αναρτήσεις γιατί έκρινε πως απαιτείται περαιτέρω έλεγχος για την αλήθεια. Οι «ορθώς σκεπτόμενοι» απεφάνθησαν πως δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα, απλώς τα απέσυρε για να τα ελέγξει. Οι υπόλοιποι έψαχναν αλλού για ανθρωπιστικά πορτοφόλια. Τις προάλλες το «Σπίγκελ» παραδέχθηκε το λάθος του και απέσυρε οριστικά τις σχετικές αναρτήσεις. Οι «ορθώς σκεπτόμενοι» δεν πτοήθηκαν. Χαρακτηριστικό τους είναι η πίστη τους στον κατάλογο της αλήθειας που τους κάνει να αισθάνονται πως έχουν δίκιο. Κουβέντα για τις ύβρεις εναντίον όσων υποστήριζαν από την αρχή αυτό που αποδείχθηκε στο τέλος. Ο καλύτερος απεδείχθη για μια ακόμη φορά ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος μόλις προχθές υποστήριξε ότι η μικρή Μαρία υπήρξε. Όμως αυτός δεν μετράει, θα μου πείτε.

Η υπόθεση αυτή στοίχισε στην εικόνα της Ελλάδας; Ναι. Εντάσσεται στη συστηματική υπονόμευση της προστασίας των συνόρων της χώρας. Η εντιμότητα απαιτεί τη δημόσια αποδοχή του λάθους. Όμως η εντιμότητα αναφέρεται στην αλήθεια. Και όλοι αυτοί αδιαφορούν για την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: