ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Una piccolissima serenata

kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Στις προηγούµενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας χάσει και ξεχάσει το «ηθικό πλεονέκτημα», προσπάθησε να σπιλώσει σύσσωμη την αντιπολίτευση με την υπόθεση Novartis. Ήθελαν να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους, να τους εξαφανίσουν μια και καλή από την πολιτική ζωή. Ανέβασαν μια επιθεώρηση με κακογραμμένα νούμερα και δευτεροκλασάτους ηθοποιούς. Μόλις τις προάλλες αποκαλύφθηκε για ποιον λόγο οι μάρτυρες φορούσαν κουκούλες. Για να μη δούμε το πρόσωπο του Μάξιμου Σαράφη, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος σπείρας που εξαπατούσε επιχειρηματίες με ψεύτικα δάνεια. Τότε το σύνθημα ήταν ότι η υπόθεση Novartis ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Την πάτησαν μεγαλοπρεπώς, με τη μεγαλοπρέπεια που διακρίνει την πολιτική τους μικροπρέπεια. Τώρα εγκαινιάζουν την προεκλογική τους εκστρατεία με τις «επισυνδέσεις». Πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή, λένε. «Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που έχει καταργήσει το κράτος δικαίου». Έως και οι συνταγματολόγοι ανησυχούν αν και κατά πόσον η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Χατζηδάκη απομακρύνει την Ελλάδα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το colpo grosso τους όμως ακούγεται περισσότερο σαν piccolissima serenata. Αυτήν που, όπως λέει το τραγούδι, απευθύνει ο κάθε ερωτευμένος στην καλή του.

Δεν θα µπω στις λεπτομέρειες. Ουσιαστικές μεν, αναρμόδιος δε. Δεν πίστευα ποτέ ότι η ΕΥΠ θα δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις δραστηριότητές της σε δημοσιογράφους για να τις διοχετεύουν σε πολιτικούς της αρεσκείας τους. Θα μου πείτε και η ΕΥΠ είναι τμήμα του ελληνικού Δημοσίου, οπότε δεν είχα λόγο να την εξαιρέσω από τον θαυμασμό και τον σεβασμό που τρέφω για τις δημόσιες υπηρεσίες. Οφείλω επίσης να πω ότι η τετραετία Μητσοτάκη, παρά τις επιτυχίες της στη διαχείριση των κρίσεων, δεν με βοήθησε να μην αναφέρομαι ειρωνικά στο ελληνικό Δημόσιο. Θυμάμαι φίλο που μου είχε πει πριν από χρόνια ότι υπήρξε αναφορά της ΕΥΠ για μακεδονική προπαγάνδα στην τηλεόραση της Αυστραλίας. Υψηλή κατασκοπεία. Θα τη ζήλευε και ο Βέγγος. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτε από τότε. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η λειτουργία της ΕΥΠ είναι παραπληρωματική των Rafale. Και αν μάθαμε κάτι απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η υπηρεσία είναι διάτρητη, και πάντως δεν ανταποκρίνεται στους στοιχειώδεις κανόνες της «µυστικής». Θα µου πείτε όλα αυτά δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα. Ξέρει ότι µετά τις εκλογές δεν θα έχει να αντιµετωπίσει τα προβλήµατα του ελληνικού ∆ηµοσίου, ούτε της ΕΥΠ. Τον ενδιαφέρει να µη χάσει αυτό το ποσοστό που του δίνουν οι δηµοσκοπήσεις και του επιτρέπει να µείνει στη σκηνή. Οπότε κάνει αυτό που ξέρει. Τους τραγουδάει τρυφερά το Una piccolissima serenata.

Δεν υπάρχουν σχόλια: