ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αφιερώνουν ώρες και σε διοικητικό έργο

Υπάρχουν στιγμές, που ο κ. Λοβέρδος, ενστερνιζόμενος απόλυτα τις ανάγκες των σχολείων και των εκπαιδευτικών, μεταμορφώνεται και μετατρέπεται από υπουργός σε πρόεδρο της ΔΟΕ ή της ΟΛΜΕ! 
Περιμένουμε όμως, ως υπουργός, να δώσει και λύσεις... 

 esos.gr

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος παίρνοντας αφορμή την επισήμανση της Βουλευτού Μ. Γιαννακάκη ότι στα Πειραματικά Σχολεία δεν υπάρχει στελέχωση με γραμματείς, είπε απευθυνόμενος στους Βουλευτές:


  • Για τα πειραματικά σχολεία, κυρία συνάδελφε, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι η απόλυτη ενίσχυσή τους. Με ποια έννοια; Με την εξακτίνωσή τους σ’ όλη τη χώρα. Θα μου πείτε: «Χωρίς γραμματεία;». Ε, ναι. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε διοικητικό προσωπικό και να συγκροτήσουμε γραμματείες σε όλα τα σχολεία. 
  • Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πρέπει να ξέρετε -και αυτό να είναι και μία μορφή απάντησης δικής σας σε όποιον αιτιάται τον εκπαιδευτικό χώρο, τους εκπαιδευτικούς, ότι τάχα εργάζονται λιγότερο απ’ ότι οι μέσοι όροι του ΟΟΣΑ- ότι οι δικοί μας εκπαιδευτικοί, πέραν των ωρών που εργάζονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας –στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά, στα γυμνάσια, στα λύκεια - είναι οι ίδιοι που ασκούν και διοίκηση, διότι τα σχολεία μας δεν έχουν διοικητικό προσωπικό στο μεγαλύτερο μέρος τους. 
  • Άρα, πρέπει να προσθέτει κανείς και ώρες εργασίας μέσα στην ημέρα, οι οποίες αφιερώνονται στη διοίκηση του σχολείου. Ειδικά σε μεγάλες σχολικές μονάδες το έργο της διοίκησης του σχολείου είναι επίπονο. Δεν είναι απλό. 
  • Συνεπώς, ναι, μακάρι τα πειραματικά σχολεία να είχαν και γραμματείες. Μα, αυτό είναι ανέφικτο συνολικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: