ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2016


kathimerini.gr
Ευα Καραμανώλη
Από τον Ιανουάριο του 2016, και όχι με την έναρξη του νέου έτους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015.

Παρά το κλίμα «δυστοκίας» που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου επετεύχθη συμφωνία, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, φέρονται να έκαναν κατ’ αρχήν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Παρά την αρχική συμφωνία, οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο να ισχύσουν από 1.1.2015, δόθηκε τελικώς ένας χρόνος παράταση και η εφαρμογή τους μετατέθηκε για το 2016. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, όπου και παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μισθολογικές ανισότητες, καθώς εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο υπουργείο, λόγω της πλημμελούς εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, εμφανίζονται να λαμβάνουν έως και 1.000 ευρώ μεικτά πάνω από τον μισθό τους ως προσωπική διαφορά.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου μισθολογίου σχεδιάζεται να περικοπεί η προσωπική διαφορά που ετησίως συνολικά για όλο το Δημόσιο «αγγίζει» τα 203 εκατ. ευρώ και να αναδιανεμηθεί στους υπαλλήλους που έχουν θέσεις ευθύνης. Από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου δεν θα υπάρξει αλλαγή των συνολικών μισθολογικών δαπανών του Δημοσίου, ωστόσο στόχος είναι να γεφυρωθούν οι μεγάλες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ υπαλλήλων ίσης εκπαίδευσης, που όμως εργάζονται σε διαφορετικούς φορείς του Δημοσίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της δοκιμαστικής διετούς πρόσληψης των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα διαβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

«Μπόνους»

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, αλλά και η χορήγηση «μπόνους» στους αποδοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα προκύψουν από το νέο σύστημα αξιολόγησης που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους. Η εξοικονόμηση των κονδυλίων που απαιτούνται για την καταβολή του «μπόνους» θα προέλθει από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
Έντυπη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια: