ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ιδεοληψίες και κατσαπλιάδες


Τάκης Θεοδωρόπουλος
kathimerini.gr

Διαβάζω στο «Βικιλεξικό». «Κατσαπλιάς»: (μειωτικό) αντάρτης του εμφυλίου ’46-’49. Πιθανή ετυμολογία από το πλιάτσικο. Απορία: Πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να αποδίδει στον κ. Μητσοτάκη συμπεριφορά αντάρτη του εμφυλίου πολέμου; Δύο οι ερμηνείες. Η πρώτη, η πιο αληθοφανής, είναι ότι δεν ξέρει τη σημασία της λέξης. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έμαθε πως δεν υπάρχει νεοποτισμός, αλλά νεποτισμός, του ξέφυγε όμως ο κατσαπλιάς. Η δεύτερη, εύλογη κι αυτή. Ο χαρακτηρισμός είναι μειωτικός για τον αποδέκτη της. Όσο κυβερνούσαμε, πολλοί μας αποκαλούσαν κατσαπλιάδες, σκέφτεται. Χάσαμε τις εκλογές. Αν αρχίσω κι εγώ να τους αποκαλώ κατσαπλιάδες, είναι πολύ πιθανό να χάσουν κι αυτοί τις εκλογές. Είναι μία σκέψη. Φτάνει να πιάνεις πουλιά στον αέρα. Και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση τη θηρευτική του δεινότητα. Ως και τη λέξη «ιδεοληψία» έπιασε στον αέρα, πριν προλάβει να κουρνιάσει στη φωλιά της με τα νεογνά της. Μας κατηγορούσαν για «ιδεοληψίες», σύντροφοι. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν κάτι που προάγει την πολιτική συναίνεση. Oταν όμως καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται, δεν υπήρχε περίπτωση να τους χαριστούμε.

Είναι στιγμές που ξεχώρισαν από την κορυφαία αυτή στιγμή της δημοκρατίας, την πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάσχει από ιδεοληψίες και είναι κυβέρνηση κατσαπλιάδων. Πόσες φορές το είπε ο κ. Τσίπρας δεν ξέρω. Παρακολούθησα μόνον τα highlights. Ζήτησε και εκλογές. «Κρατάτε με, βρε παιδιά, γιατί θέλω να τον δείρω». Κατά τα λοιπά ήταν ένας διαρκής θόρυβος. Διότι αντιπολίτευση κατά τον κ. Τσίπρα είναι να μιλάς στεντορεία τη φωνή και να είσαι θυμωμένος. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η Ιστορία. Θα μου πείτε, έχουμε και τον κ. Ανδρουλάκη, τον πολλά υποσχόμενο επειδή δεν φωνάζει κι ας μην ξέρεις τι θέλει να πει. Είναι κι αυτό μια σκέψη. Eχουν κουραστεί απ’ τις φωνές, οπότε θα τους ξεκουράσει με την τραχιά κρητική του προφορά. Διακινδυνεύω πρόβλεψη: όσο υποχωρεί ο Τσίπρας απέναντι στον Ανδρουλάκη, τόσο θα υποχωρεί και ο Ανδρουλάκης στον ρόλο της σουρντίνας.

Πόσα προβλήματα έχει η χώρα; Ανατολική Μεσόγειος, Ουκρανία, τουρκική επιθετικότητα, κόστος ενέργειας, μεταναστευτικό. Σε ποια θέση θα κατατάσσατε τον χιονιά; Όμως αυτόν διάλεξαν για να επιτεθούν. Γιατί; Γιατί μας ήρθε μετά τις 12 το μεσημέρι. Πώς να μη μου έρθει στο μυαλό ο κ. Παπαγγελόπουλος; Αυτός που είπε ότι τον κατηγορούν για σκευωρία με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λογαριάσουν ότι ο ίδιος σηκώνεται στις εφτά το πρωί, ενώ οι συνομιλητές του Συριζαίοι εμφανίζονται κατά τις 12 για να πιουν καφέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: