ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Fake news τα περί -δήθεν- 6ήμερης εργασίας στην Ελλάδα



Δεν θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα εξαήμερη εργασία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή η οποία διακινήθηκε και υιοθετήθηκε και από κάποια ξένα ΜΜΕ και εμείς έχουμε υποχρέωση να αποκαθιστούμε την αλήθεια. 
  • Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που νομοθέτησε τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας, πρωταγωνιστώντας μαζί με άλλες χώρες στην Ευρώπη.
  • Η ρύθμιση η οποία ισχύει από 1η Ιουλίου αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων 24ωρης συνεχούς λειτουργίας, που δουλεύουν δηλαδή 7 ημέρες ή κάποιες πενταήμερης ή εξαήμερης λειτουργίας που δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα υπό την προϋπόθεση αυξημένου φόρτου, που πρέπει να δηλώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ. Δεν πρόκειται για μια παγιωμένη εξαήμερη εργασία, ακόμα και σε αυτή την μικρή υποκατηγορία επιχειρήσεων.
  • Υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εξαιρείται η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας.
  • Το μέτρο αυτό ουσιαστικά προστατεύει τους εργαζόμενους αυτών επιχειρήσεων, από αδήλωτη εργασία και οδηγεί σε μια προσαύξηση του ημερομίσθιου κατά 40% αν είναι Σάββατο ή κατά 115% αν είναι Κυριακή.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την πραγματικότητα, η οποία είναι που -τελικά- θα καταρρίψει άλλον ένα μύθο. Θυμίζουμε ότι δεν είναι λίγοι οι μύθοι οι οποίοι έχουν διακινηθεί -και τελικά καταρριφθεί- όπως ήταν η δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού ή η -δήθεν- κατάργηση του το 8ώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: