ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από το "ΕΘΝΟΣ"
Ξεκίνησαν, κυρίως στην Περιφέρεια, καταλήψεις ή αποχές από μαθητές, πολλές φορές με την παρότρυνση των γονέων τους. Παραστάσεις διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών την Παρασκευή. Πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου
Εντείνονται οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με αφορμή τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Ηδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν διάσπαρτες καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα -αν και ο αριθμός μέχρι στιγμής είναι μικρός-, οι οποίες πολλές φορές γίνονται με την ανοχή ή και την παρότρυνση γονέων. Από την πλευρά τους οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας, ενώ για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους έχουν κηρύξει στάση εργασίας.

Η Χρ. Χριστοφάκη και η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου

Εξάλλου, το Σάββατο θα συζητηθεί η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου από την ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων.
Χθες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τον Δήμο Σαρωνικού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας αντιδρώντας στην κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά. Στη διαμαρτυρία έδωσε το «παρών» και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και πρώην υποψήφια για τον Δήμο Σαρωνικού, Χριστίνα Χριστοφάκη.
Μάλιστα, μετά τη διαμαρτυρία η κ. Χριστοφάκη μαζί με αντιπροσωπεία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών συναντήθηκε με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην οποία έθεσαν τις ενστάσεις τους για την κατάργηση του γυμνασίου.
Κατά τα λοιπά έχουν αρχίσει δειλά δειλά οι πρώτες καταλήψεις σχολείων, κυρίως στην Περιφέρεια. Καταλήψεις ή αποχή των μαθητών από τα μαθήματα εντοπίζονται σε Αττική, Κρήτη, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και σε πόλεις όπως η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά. Για το ίδιο θέμα αναβρασμός επικρατεί στην πόλη της Φιλιππιάδας μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των δύο γυμνασίων, των λυκειακών τάξεων που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς και σχολείων της πρωτοβάθμιας.

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Διαμαρτυρία στα Τέμπη
Καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα διαμαρτυρήθηκαν χθες γονείς και μαθητές για τις συγχωνεύσεις σχολείων στον δήμο Τεμπών Λάρισας.
Για περίπου μία ώρα μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαδήλωσαν αποκλείοντας τον δρόμο, ενώ παράλληλα σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, προκειμένου να περνούν ελεύθερα όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για την κατάργηση του γυμνασίου Μακρυχωρίου, το οποίο συγχωνεύεται με το γυμνάσιο Γόννων, αλλά και την κατάργηση του λυκείου Γόννων και τη συγχώνευσή του με το λύκειο Μακρυχωρίου.
Νωρίτερα επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους τόσο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, όσο και στην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνα Πράντζου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: