ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Παρατηρήσεις για τα κριτήρια αποσπάσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και των αιρετών του ΠΥΣΠΕ με θέμα:
"Παρατηρήσεις-προτάσεις στο τελικό κείμενο της ομάδας εργασίας για τα κριτήρια μεταθέσεων -αποσπάσεων, εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης."
Μετά από διαλογική και εποικοδομητική συζήτηση αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα εξής:
Α.ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
1.Κατά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ να αποσπώνται κατά προτεραιότητα και οι σύζυγοι εκπαιδευτικών όπως και των στρατιωτικών και δικαστικών.
2.Να συνεξετάζονται οι αιτήσεις συζύγων.
3.Η συνολική υπηρεσία να αποτιμάται σε 2,5 μονάδες ανά έτος.
4.Η εντοπιότητα να αποτιμάται σε 8 μονάδες.
5.Να αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί που είναι μέλη Δ.Σ. των συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
6.Να διευκρινιστεί το εδάφιο 3.2.3, που αναφέρει ότι τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, με ομόφωνη και αιτιολογημένη απόφασή τους, μπορούν να αποσπούν εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν έκτακτα και ειδικά προβλήματα, ανεξάρτητα από τις μονάδες απόσπασης που συγκεντρώνουν.(Ποια θα είναι αυτά τα έκτακτα και ειδικά; Μήπως αφήνεται κάποιο παραθυράκι για ρουσφετολογικές αποσπάσεις;)
Β.ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
1.Η μοριοδότηση λόγω δυσμενών συνθηκών εφόσον θα έχουμε δωδεκάβαθμη κλίμακα άρα και περισσότερες μονάδες μετάθεσης, να έχει αναδρομική ισχύ.
2.Για τις μεταθέσεις στα ΣΜΕΑ, στις τάξεις υποδοχής και στα ΚΕΔΔΥ, να διευκρινιστεί ποια θα είναι τα προσόντα σχετικά με την ειδική αγωγή, τα οποία θα μπορούν να διαπιστώνονται και με προφορική συνέντευξη!!!

Όσον αφορά το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης, αποφασίσθηκε πως, πολύ βεβιασμένα, με προχειρότητα και κάτω από την "πίεση" του μνημονίου, το Υπουργείο προχωρά στις συγκεκριμένες αλλαγές για λόγους καθαρά εξοικονόμησης πόρων. Ιδιαίτερα, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, Διευθυντής, Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος γονέων, θα βρίσκονται  σε μόνιμη ένταση και σύγκρουση λόγω των νέων "ενισχυμένων" αρμοδιοτήτων  κυρίως του Διευθυντή αλλά και του Συλλόγου γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: