ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Με εξουσίες αξιολόγησης οι διευθυντές στο νέο σχολείο

Από τα "ΝΕΑ"
ΣΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η «ΚΑΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
Με εξουσίες αξιολόγησης οι διευθυντές στο νέο σχολείο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ µε υπερεξουσίες και µείωση της διοικητικής δοµής της Εκπαίδευσης προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία, για το οποίο άρχισε χθες δηµόσια διαβούλευση. Σύµφωνα µε το κείµενο της διαβούλευσης (http://www. opengov.gr/ypepth/?p=854), η νέα δοµή του συστήµατος καταργεί την ενδιάµεση διοικητική βαθµίδα (τα γραφεία εκπαίδευσης) και µεταξύ άλλων, τοποθετεί στο κέντρο τη σχολική µονάδα και προβλέπει αναβαθµισµένες τις αρµοδιότητες του διευθυντή. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές Οµοσπονδίες κάνουν λόγο για διευθυντές σε ρόλο παλαιών επιθεωρητών που θα έχουν και αρµοδιότητες αξιολόγησης.
Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει επίσης τη δηµιουργία της «καρτέλας του σχολείου» (για την πλήρη αποτύπωση του ανθρώπινου δυναµικού και των υποδοµών) και σχεδιασµό του σχολικού χάρτη κατά δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: