ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μεθοδεύεται νέο χαράτσι σε βάρος των γονιών

Από " ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
Συζητήθηκε στη Βουλή η σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ
Στην μεταβίβαση του κόστους μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, στην τσέπη των γονιών, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως άφησε να διαφανεί χθες η αρμόδια υφυπουργός Π. Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Η Π. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι «το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών. Αυτό μέχρι το Δεκέμβριο ήταν έργο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Από το Γενάρη και μετά ξεκινάμε και είναι έργο των δήμων».
«Πρέπει να βρεθεί ένας νέος τρόπος που να διασφαλίζει και την ασφαλή και τη σταθερή μεταφορά των μαθητών σε όλες τις περιοχές της χώρας» σημείωσε ανταπαντώντας ο Χ. Χαραλάμπους «αρκεί, βέβαια, ο τρόπος αυτός - επειδή ακούμε ότι μειώνονται συνεχώς και τα κονδύλια για τις δημόσιες δαπάνες - να μην καλεί τους γονιούς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και να με συγχωρήσετε εγώ έχω αυτή την υποψία». Πρόσθεσε ότι «τελευταία καλλιεργείται πολύ η ατομική ευθύνη του γονιού. Είσαι γονιός, πρέπει από μόνος σου να εξασφαλίσεις τον τρόπο με τον οποίο θα πάει το παιδί σου στο σχολείο. Είσαι γονιός και δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα; Βάλε το χέρι σου στην τσέπη, να πληρώσεις για το πετρέλαιο για να έχει θέρμανση το παιδί σου». Επισήμανε τέλος πως «οι μεταφορές των μαθητών δεν είναι μόνο θέμα της Κέρκυρας. Ηδη σήμερα έχω διαβάσει ότι και στο Νομό Θεσσαλονίκης και στο Νομό Χαλκιδικής περίπου 11.000 μαθητές βρίσκονται στον αέρα, επειδή σταμάτησαν τα δρομολόγια. Και αυτό, αν θέλετε, εντείνει τις υποψίες μου ότι αυτό συμβαίνει σκόπιμα, γιατί κάποια στιγμή θα πείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τις μεταφορές και ο καθένας ας βρει τη λύση ατομικά».
•Στους δρόμους της Κέρκυρας βγήκαν χθες μαθητές όλων των γυμνασίων και λυκείων, μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους με αιχμή διεκδίκησης την άμεση επανέναρξη των μεταφορών όλων των μαθητών. Στο μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ στην πλατεία Σαρόκο, απαιτήθηκε παράλληλα να μην καταργηθεί - συγχωνευθεί κανένα σχολείο. Την στήριξη στο δίκαιο αυτό αγώνα εξέφρασε το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του οποίου μαζί με το ΜΑΣ συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: