ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ "ΠΛΑΚΑΣ"-ΤΥΧΑΙΑ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ;


Άρθρο 16 Ν.3848/2010

 8. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι διευθυντές των Σ.Ε.Κ. επιλέγονται από τα οικεία περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.–Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), κατά περίπτωση, στα οποία συμμετέχουν επιπλέον: α) ένας σχολικός σύμβουλος, κατά προτίμηση με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση της εκπαίδευσης και β) ένας διευθυντής σχολικής μονάδας της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, κατά προτίμηση με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση της εκπαίδευσης ή στα παιδαγωγικά και, εφόσον δεν υπάρχει, εκπαιδευτικός με βαθμό Α΄ με σημαντική εκπαιδευτική και διοικητική εμπειρία. Τα μέλη των περιπτώσεων α΄ και β΄ του προηγούμενου εδαφίου ορίζονται με τους αναπληρωτές τους με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η συγκεκριμένη παράγραφος του άρθρου 16 του Ν. 3848/2010, από την πρώτη, κιόλας,  εφαρμογή της "μπάζει" και "πέφτει" σε αχρηστία. Οι "σοφοί" του Υπουργείου:
1. Καταργούν ουσιαστικά τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων αφού,  και είναι αυτονόητο λόγω των προσόντων τους, σε απόλυτο σχεδόν ποσοστό, θα είναι υποψήφιοι Διευθυντές σχολικών μονάδων. Οι "σοφοί" του Υπουργείου αγνοούν ή αδιαφορούν για το αυτονόητο;
2. Ψάχνουν απεγνωσμένα και βεβιασμένα, συναδέλφους-ισσες, για να συγκροτήσουν άρδην τα συμβούλια επιλογής με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.
3. "Επιστρατεύουν" συναδέλφους -και απορώ για την αποδοχή αυτής της επιστράτευσης- στη δύση της καριέρας τους (το προσεχές διάστημα συνταξιοδοτούνται), προκειμένου να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα",   παγιδευόντάς τους, έτσι, στη φαύλη πραγματικότητα του Υπουργείου, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει απίστευτη προχειρότητα, ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.
4. Δίνουν τη δυνατότητα, με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, να συμμετέχουν, στα συμβούλια επιλογής, περισσότεροι του ενός (όπως προέβλεπε ο Ν.3848/2010) σχολικοί σύμβουλοι!!!
5. Στο νομό μας θα αντιμετωπίσουμε κι ένα επιπλέον ζήτημα, που προκύπτει από τη μη συμμετοχή του Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης και Προέδρου του ΠΥΣΠΕ, λόγω της συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής συγγενικού του προσώπου.
Τέλος, ο νόμος αυτοκαταργείται μιας και δεν εφαρμόζεται αφού οι κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων, σύμφωνα μ' αυτόν, έπρεπε να έπονται των κρίσεων σχολικών συμβούλων, κάτι που δεν θα γίνει. Αποτέλεσμα αυτής της "αυτοκατάργησης" είναι η δημιουργία μεγάλης αναστάτωσης στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, διότι οι Διευθυντές που θα τοποθετηθούν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν εάν και εφόσον επιλεγούν ως σχολικοί σύμβουλοι. Επιπροσθέτως, δεδομένων των παραπάνω, θα συντελεστεί και αλλοίωση του αξιολογικού πίνακα διευθυντών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τα προαναφερθέντα για ενημέρωση αλλά και, κυρίως, για προβληματισμό, τα κάτωθι απλά για ενημέρωση...
Η περιφερειακή διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με απόφασή της, όρισε ως μέλη του συμβουλίου επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων τους εξής:
1. Μασλάρη Γεώργιο, ως πρόεδρο, με αναπληρωτή του τον Μπατσούκα Θωμά, διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
2. Κωτόπουλο Θεοδόση, σχολικό σύμβουλο, ως αντιπρόεδρο, με αναπληρώτριά του την Καλλιού Αικατερίνη, διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού.
3. Παπαδοπούλου Ανδριανή, δασκάλα, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της το Δαφόπουλο Ηλία, δάσκαλο.
4. Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα, δασκάλα, ως τακτικό αιρετό μέλος, με αναπληρωτή της τον Πανταζόπουλο Κων/νο, δάσκαλο.
5. Λώλη Δημήτριο, δάσκαλο, ως τακτικό αιρετό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Μαλέα Βασιλική, νηπιαγωγό.
6. Καζταρίδου-Χατζηζήση Αλίκη, σχολική σύμβουλος, με αναπληρώτριά της την Κοντοπούλου Ιωάννα, δασκάλα.
7. Βαϊρινού Κωνσταντίνα, σχολική σύμβουλος, με αναπληρωτή της τον Καρυδά Νικόλαο, δάσκαλο.
Απορώ και εξίσταμαι, γιατί οι "σοφοί" του Υπουργείου δεν όρισαν εξ' αρχής μόνον Σχολικούς Συμβούλους στα συμβούλια επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και μας ταλαιπωρούν εν ονόματι δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: