ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Την είσοδο της Βουλής απέκλεισαν «Αγανακτισμένοι»

Από τη "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
Την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας άπεκλεισαν διαδηλωτές που μετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποχωρήσουν από το κτήριο βουλευτές και εργαζόμενοι.
Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Κήπο.
Τελικά η είσοδος της Βουλής άνοιξε και οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου και αποδοκίμασαν βουλευτές και εργαζόμενους που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους.
Οι «αγανακτισμένοι» συνέχισαν για έβδομη διαδοχική ημέρα τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή.
Μιλώντας νωρίτερα σε αντιμνημονιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στα Προπύλαια, ο Μίκης Θεοδωράκης, τόνισε ότι «αν δεν ξεσηκωθούμε εγκαίρως, θα είναι πολύ αργά ... χαιρετίζουμε το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ελληνικής νεολαίας, των αγανακτισμένων».
Ο κ. Θεοδωράκης καταφέρθηκε εναντίον της «συναίνεσης που θέλουν να επιβάλουν οι ξένοι», έκανε λόγο για «απόλυτο ξεπούλημα, χειρότερο και από τη γερμανική κατοχή, και προειδοποίησε ότι «ο ελληνικός λαός θα διώξει τους ξένους με όσα μέσα διαθέτει».
Εξέφρασε ακόμη την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις: «Έχω ένα ωραίο κομμάτι που το λένε Ακρόπολη. Ο Κινέζος προσφέρει 100, ο Σκοπιανός 102, ο Τούρκος 110. Η Ακρόπολη κατοχυρώνεται στην Τουρκία».
«Αυτή η συγκέντρωση να είναι το Χελιδόνι της άνοιξης», υπογράμμισε προτρέποντας το πλήθος να τραγουδήσει το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» από τον δίσκο του «Άξιον Εστί».
Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ξεσηκωθούν σε ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο και σε μια «ειρηνική επανάσταση» από την οποία θα προκύψει μια «επαναστατική κυβέρνηση».
Σημείωσε επίσης ότι οι πρώτες κινήσεις αυτής της επαναστατικής κυβέρνησης θα είναι να κηρύξει απεχθή τα τρία τέταρτα των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας, να αναζητήσει «δάνεια με λογικό επιτόκιο από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία» και να προχωρήσει σε κοινοπραξίες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Τέλος, ανακοίνωσε την κατάρτιση ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με στόχο την άμεση δημοκρατία και την πατριωτική αναγέννηση. «Η λευτεριά κερδίζεται, δεν χαρίζεται» κατέληξε υπό το θερμό χειροκρότημα του πλήθους.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και μέρος των συγκεντρωθέντων να κατευθύνεται προς την πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: