ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ο Νόμος ισχύει για όλους. Η ΗΘΙΚΗ, για τους έχοντες τσίπαν...

Έως το 1982, ο κλάδος είχε ως αξιολογητές εκατοντάδες επιθεωρητές. Από φέτος θα έχει ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!

Στη χθεσινή (13-10-2014) και με προεκλογικό χαρακτήρα περιφερειακή σύσκεψη της Κοζάνης, συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο όσον αφορά:

1. Το νομοθετικό πλαίσιο των μεταθέσεων-τοποθετήσεων(προεδρικά διατάγματα 50/96 και 100/97)

2. Τη σύνθεση και συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων(προεδρικό διάταγμα 1/2003)

Στη σύσκεψη εκ μέρους της ομοσπονδίας μας, παρόντες ήταν οι δύο αιρετοί του κλάδου, Παληγιάννης – Μπράτης και ο γραμματέας της ΔΟΕ Αθανάσιος Κικκινής. Από την Καστοριά συμμετείχαν οι δύο αιρετοί του ΠΥΣΠΕ, τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και δύο μη αιρετοί δάσκαλοι. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων από τη Φλώρινα και τα Γρεβενά!

Μετά τις εικοσάλεπτες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΔΟΕ, ακολούθησαν οι ερωτήσεις και προτάσεις των περιφερειακών στελεχών, οι οποίες ομολογώ ότι ήταν εύστοχες, χρήσιμες και καταγράφηκαν, τόσο από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ όσο και από το γραμματέα της ΔΟΕ.

Συνάδελφοι,
Προσωπικά και έχοντας μία εμπειρία έξι ετών θητείας στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, λέω ναι στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα άρει κάθε αδικία.
Όσον αφορά στη συγκρότηση και σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα αλλάξει σε βάρος του συνδικαλισμού.
Έτσι, λοιπόν, κατέθεσα ότι μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να αλλάξει και το σχετικό άρθρο που αναφέρεται στις υπεραριθμίες, μιας και το 1996, είναι απολύτως βέβαιο, ότι ο νομοθέτης δεν πρόβλεψε τη ραγδαία αύξηση των υπεράριθμων!
Επίσης, πρότεινα οι συνάδελφοι που μένουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ για δεύτερη χρονιά με υπαιτιότητα της υπηρεσίας, να χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι.
Για τους μεταταγέντες επισήμανα ότι η παρουσία τους στην πρωτοβάθμια εξελίχθηκε σε μεγάλο πρόβλημα, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι που κατέλαβαν με αμφισβητούμενες διαδικασίες (εκκρεμούν προσφυγές στη δικαιοσύνη) θέσεις συναδέλφων τους με πολυετή υπηρεσία στην πρωτοβάθμια. Η εκτίμησή μου είναι ότι, δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις για τους μεταταγέντες, αν δεν επανεξεταστεί και δεν αποκατασταθεί η εν λόγω αδικία. Ακόμη κατέθεσα τις αντιρρήσεις μου, για το αν πρέπει να προηγούνται στη διαδικασία των προσωρινών τοποθετήσεων. 

Τέλος και λόγω της επικαιρότητας του θέματος,  έθεσα ευθέως το ερώτημα στους παρευρισκόμενους, αν είναι ηθικό οι Διευθυντές, που συμμετείχαν στη διαδικασία της "επιμόρφωσης" για την αξιολόγηση, εν τέλει Αξιολογητές, μπορούν να συνδικαλίζονται... εφαρμόζοντάς την, κόντρα στις επιταγές της Ομοσπονδίας μας. Μία ακόμη πρωτοτυπία της σύγχρονης Ελλάδας! Συνδικαλιστές να αντιτίθενται στις επίσημες θέσεις του κλάδου!!
 Και ενώ ζήτησα μία ευθεία και ειλικρινή απάντηση, ο αγαπητός Δημήτρης Μπράτης, χρησιμοποίησε τη μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος», αφού τα ψηφοδέλτια και της δικής τους παράταξης βρίθουν από Διευθυντές/Αξιολογητές!! Πώς να συγκρουσθεί με αυτούς, που "πέφτει" στην ανάγκη τους;

Συνάδελφοι,
Αυτή η στάση του τέως προέδρου της ΔΟΕ και νυν αιρετού του κλάδου, «μάγεψε» τον υποψήφιο της «Ανεξάρτητης κίνησης» Εκπαιδευτικών Ν. Καστοριάς, αφού με δημοσίευμά του έσπευσε να την ενστερνιστεί!!!
Ναι, αγαπητέ, υποψήφιε αιρετέ, για την ώρα δεν υπάρχει νομικό κώλυμμα και κανείς δεν το επικαλέσθηκε.
ΗΘΙΚΟ, δε κώλυμμα υπάρχει, ΜΟΝΟ για τους έχοντες ΤΣΙΠΑΝ.
Αυτά για την ώρα... 
Με αγωνιστική ηθική
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Διευθυντής άνευ "επιμορφώσεως", άρα,
Ο αιρετός σας

3 σχόλια:

ΔΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ο μόνος διευθυντής χωρίς επιμόρφωση εξ αποστάσεως ή δια ζώσης???? Αλήθεια ο μόνος μόνος??? Λέων, σε περιμένω κύριο μέχρι τέλους. Μην το χαλάς.. Άντε να δω συνάδελφε μου καλέ..

Λεωνίδας Οικονομίδης είπε...

Ολομόναχος!Καλό ξημέρωμα!

ΔΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Είναι για λίγους η παλικαριά να αναγνωρίσουν ένα λάθος τους. Έκαστος στο είδος του και η αξιοπρέπεια με την αξιοπρέπεια της. Νάσαι καλά Λεωνίδα και υγιής.