ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή Π.Ε. Καστοριάς με τους Δ/ντές/ντριες-Προϊσταμένους/ες Δημοτικών Σχολείων

 Η ταυτόχρονη άσκηση διδακτικών και διοικητικών καθηκόντων από τους Διευθυντές/Αξιολογητές, χωρίς καμία δόση υπερβολής "για τους κακοπροαίρετους", καθίσταται πλέον αδύνατη!

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή Π.Ε. Καστοριάς, Γεωργίου Μασλάρη, με τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες Δημοτικών Σχολείων.
Η ενημερωτική συνάντηση αφορούσε τη μεταβίβαση αρμοδιότητας στους Διευθυντές/Προϊσταμένους των σχολείων, για χορήγηση αδειών στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.
Η γραμματέας του ΠΥΣΠΕ και αρμόδια έως σήμερα για τις άδειες των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς, Αγγελική Ματούση, ενημέρωσε αναλυτικά τους Διευθυντές/Προϊσταμένους για τη διαδικασία που απαιτείται, σχετικά με  τη χορήγηση όλων των αδειών, που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί. Έως σήμερα, όλες οι άδειες χορηγούνταν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαδικασία αρκετά γραφειοκρατική.
Από την 8η Οκτωβρίου 2014 και με υπουργική απόφαση, η εν λόγω αρμοδιότητα μεταβιβάσθηκε στους Διευθυντές/Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων - μιας και δεν πλήττονται από τη γραφειοκρατία!!! - οι οποίοι καλούνται εκτός από το διδακτικό τους ωράριο, να επωμιστούν και υπαλληλικές αρμοδιότητες! 
Όλα αυτά επισημάνθηκαν στο Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς, ο οποίος άκουσε με προσοχή τους Διευθυντές, χωρίς να διαφωνήσει.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Ο σημερινός υπουργός εφαρμόζει αποσπασματικά και κατά το δοκούν το προσχέδιο νόμου (υπουργίας Διαμαντοπούλου) για την Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης: 
«Πρώτα ο Μαθητής» - «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο
 το οποίο από το 2011, παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου!
Σας εύχομαι ένα ήρεμο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Το προσχέδιο νόμου (Διαμαντοπούλου)  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: