ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Υπάλληλος στο ΙΚΑ Βόλου γιαούρτωσε τον διευθυντή του

Προβλέπεται να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες γιαουρτιού με την εφαρμογή της Αξιολόγησης του ΠΔ152!

Βόλος
Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ Βόλου, όταν υπάλληλος πέταξε γιαούρτι στον διευθυντή του.
Όπως είπε στο Mega ο υπάλληλος, Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο διευθυντής αρνήθηκε να του προσφέρει νομική κάλυψη για υπόθεση της υπηρεσίας.
«Του ζήτησα να μου βρει δικηγόρο και μου είπε "κόψε το λαιμό σου"» είπε ο υπάλληλος.
Εξαγριωμένος μπήκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του διευθυντή, κλείδωσε την πόρτα και του επιτέθηκε με γιαούρτι.
«Ήρθα σε απόγνωση μετά από 30 χρόνια τίμιας δουλειάς με μεταχειρίζονταν σαν σκυλί» είπε ο υπάλληλος. «Ήμουν εν βρασμώ και ζητώ συγγνώμη» πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε στο ίδιο κανάλι ο διευθυντής, Δημήτρης Βάμδας, ο υπάλληλος του είπε: «Θέλω να σε ευχαριστήσω με αυτόν τον τρόπο», του πέταξε το γιαούρτι (κατά τον ίδιο, τέσσερα γιαούρτια) στο γραφείο, και έφυγε. 
Ενημέρωσε την αστυνομία και υποστήριξε ότι είναι «καθαρά προσωπικό επειδή δεν τον έκανα προϊστάμενο τμήματος». 
Τα ξίφη του υπαλλήλου και του διευθυντή διασταυρώθηξαν, τηλεφωνικά, ξανά σε ζωντανή εκπομπή του Mega. Ο υπάλληλος τόνισε ότι έριξε ένα γιαούρτι, «όχι, όχι τέσσερα γιαούρτια» επέμεινε ο διευθυντής. 
Για το περιστατικό θα διενεργηθεί ΕΔΕ και όπως τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε τρεις ημέρες θα βγει το πόρισμα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: