ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

"ΓΟΝΑΤΟΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 Σε διάστημα 15 ημερών, το υπουργείο υπαναχώρησε στο θέμα της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι όλα σχεδιάζονται, προγραμματίζονται και τελικά αποφασίζονται, με εξαιρετική προχειρότητα και βιασύνη.
Η πρώτη  εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 27 Μαΐου, καταργούσε την δυνατότητα επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας και ζητούσε από τους Διευθυντές Δημοτικών… «αφού συγκεντρώσουν τις δηλώσεις προτίμησης, εισηγούνται τη γλώσσα, η οποία θα διδαχθεί στο σχολείο τους και την οποία, κατά πλειοψηφία, είχαν επιλέξει οι μαθητές και των δύο τάξεων του δημοτικού σχολείου».
Χθες ήρθε η δεύτερη εγκύκλιος, που ορίζει ότι οι μαθητές των εξαθεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, που θα φοιτήσουν στην Στ΄ τάξη, θα διδαχθούν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που είχαν διδαχθεί στην Ε΄ τάξη με την προϋπόθεση ότι ο ελάχιστος αριθμός  θα είναι δεκαπέντε (15) μαθητές για τη δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας και σε εξαιρετικές περιπτώσεις δώδεκα (12).*
Για την επιλογή της Β΄ ξένης γλώσσας που θα διδάσκεται στο σχολείο, την τελική απόφαση έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του τις εισηγήσεις των Διευθυντών Διευθύνσεων Π.Ε.
Ας ελπίσουμε να μην υπάρξει η ανάγκη και για τρίτη εγκύκλιο που να καταργεί τις δύο προηγούμενες.
*Πάλι υπάρχει αδικία, γιατί σε πολλά σχολεία φέτος υπήρχαν τμήματα με 10 και 8 μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: