ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Από 15% έως 30% περικόπτεται το εφάπαξ που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο της ΔΕΗ και οι τραπεζικοί υπάλληλοι στην Εμπορική. Οι περικοπές ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και αγγίζουν ακόμα και όσους έχουν υποβάλει αίτηση το 2010, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα.
Συγκεκριμένα στην υπουργική απόφαση προβλέπεται πως:
Οσοι υπέβαλαν αίτηση το 2010 και ακόμα περιμένουν, θα πάρουν 15% έως 25% μικρότερο βοήθημα. Η μείωση θα είναι 15% στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και 25% στον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Οσοι υπέβαλαν αίτηση φέτος, θα έχουν μείωση στο βοήθημα από 20% έως 30%. Συγκεκριμένα η μείωση θα είναι 20% στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και 30% στον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ. Παράλληλα στο 30% διαμορφώνεται η μείωση του εφάπαξ και στο Ταμείο της Εμπορικής για όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά την 1η Αυγούστου και ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα.
Το βοήθημα
Σημειώνεται πως στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αυτήν τη στιγμή καταβάλλεται το βοήθημα σε όσους υπέβαλαν αίτηση τον Νοέμβριο του 2009. Οσον αφορά στο Ταμείο της ΔΕΗ, η έκδοση του εφάπαξ καθυστερεί έως και δεκαεννιά μήνες και αυτή τη στιγμή είναι στην αναμονή 2.100 άτομα. Οσον αφορά στο ύψος του καταβαλλόμενου εφάπαξ αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη υπηρεσίας και τον συντάξιμο μισθό. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο Δημόσιο κατά μέσο όρο το βοήθημα διαμορφώνεται στα 45.000 ευρώ, δηλαδή ασφαλισμένος που θα υποβάλει φέτος αίτηση, θα χάσει 9.000 ευρώ.
Για τους ασφαλισμένους στη ΔΕΗ το μέσο εφάπαξ κυμαινόταν από 85.000 έως 87.000 ευρώ. Μετά το "ψαλίδι" του 30% το καταβαλλόμενο ποσό θα πάει στα 59.000 με 60.000 κατά μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: