ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Αρ. Πρωτ:369 Αθήνα 1/11/2011
Προς : Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τα επιμορφωτικά σεμινάρια των εκπαιδευτικών
των πιλοτικών Σχολείων
Με αφορμή την εκπόνηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων από το υπουργείο Παιδείας, για τα πιλοτικά ολοήμερα σχολεία, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Η απόφαση για πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων των εκπαιδευτικών των πιλοτικών Σχολείων, εκτός του εργασιακού ωραρίου (Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή) και χωρίς οικονομική αποζημίωση για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, όταν μάλιστα η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ και υπάρχει πρόβλεψη μόνο για αποζημίωση όσων συμμετέχουν στις συγγραφικές ομάδες, είναι τουλάχιστον προκλητική, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι στα συγκεκριμένα πιλοτικά σχολεία δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση, δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται και το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί:
  • Το Υπουργείο Παιδείας να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της εκπαίδευσης με σοβαρότητα αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό των λειτουργών της
  • Τους συλλόγους εκπαιδευτικών να ενημερώσουν τους συναδέλφους και οι σχολικές μονάδες που έχουν επιλεγεί για την παραπάνω διαδικασία να συγκαλέσουν άμεσα συλλόγους διδασκόντων και να μη δεχτούν καμιά καταστρατήγηση του εργασιακού τους ωραρίου (ενημέρωση απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα)
  • Τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε πιέσεις που τυχόν θα τους γίνουν και να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη των τοπικών Δ.Σ.
 
                            ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών των Πιλοτικών Σχολικών Μονάδων της Αττικής, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και ειδικοτήτων Πληροφορικής και Θεολόγων Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, στα ΠΕΚ Αττικής.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί κατά τη μετακίνησή τους στα ΠΕΚ, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που προβλέπεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Νέο Σχολείο (Σχολείου 21ου αιώνα) – Πιλοτική Εφαρμογή», η λήξη του σχολικού ωραρίου των Πιλοτικών Σχολικών Μονάδων της Αττικής για την Παρασκευή 04-11- 2011 να γίνει την 12:00η μεσημβρινή.
Το ανωτέρω θα ισχύσει και για τις Πιλοτικές Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας, κατά την επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών των αντίστοιχων Πιλοτικών Σχολικών Μονάδων.
Συγκεκριμένα:
Α΄ Φάση 1ο Τριήμερο
* Στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και Δυτ. Μακεδονίας: 11-13 Νοεμβρίου 2011,
* Στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου: 18-20 Νοεμβρίου 2011,
* Στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, ΒορείουΑιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων: 25-27 Νοεμβρίου 2011.

2ο Τριήμερο (για Πρωτοβάθμια)
* Στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής: 2-3 Δεκεμβρίου 2011,
* Στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων: 9-11 Δεκεμβρίου 2011,
* Στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Κρήτης: 16-18 Δεκεμβρίου 2011.
H B΄ Φάση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2012 και η Γ΄ Φάση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: