ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Προϋπηρεσία και μείωση του διδακτικού ωραρίου

Του Αν. Αιρετού ΚΥΣΠΕ Γ. Δημητρακόπουλου 
Με αφορμή τα πολλά ερωτήματα για το ποια προϋπηρεσία υπολογίζεται για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
1.   Το ωράριο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. καθορίζεται από τη διάταξη του Ν. 2517/97 (άρθρο 9, παρ. 3), η οποία αντικατέστησε τη σχετική διάταξη του Ν. 1566/85. 
2.   Μέχρι και το σχολικό έτος 2004-2005  υπολογιζόταν για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. κάθε δημόσια αναγνωρισμένη προϋπηρεσία.
3.    Το 2005 το ΝΣΚ αποφάνθηκε – ύστερα από σχετικό ερώτημα - ότι πρέπει λαμβάνεται υπόψη μόνο η εκπαιδευτική υπηρεσία (204 αρ. Γνωμοδότησης).
4.  Τη σχολική χρονιά 2005-2006 το Υπουργείο αποδέχθηκε το σκεπτικό της Γνωμοδότησης και με την αριθμ Φ.12/642/103923/Γ1/4-10-2005 εγκύκλιό του ορίζει ότι για τη μείωση του ωραρίου της διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα Σχολεία υπολογίζεται:
v    Η προϋπηρεσία που λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού και
v    Η προϋπηρεσία, αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, στην Α/θμια ή στη Β/θμια Εκπ/ση, η οποία του έχει αναγνωρισθεί για τον διορισμό του ως μόνιμου Εκπ/κού.
5.    Σε παλιότερα ενημερωτικά μου σημειώματα έχω υποστηρίξει την άποψη ότι η εν λόγω εγκύκλιος παραβιάζει το νόμο 2517/97, αφού ο νομοθέτης ρητά ορίζει ως κριτήριο τα έτη υπηρεσίας χωρίς πουθενά να αναφέρει τη λέξη «εκπαιδευτική».
6.  Με τον πρόσφατο νόμο 4024/2011 για τη βαθμολογική κατάταξη λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και ο χρόνος προϋπηρεσίας στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη του υπαλλήλου (άρθρο 28, παρ. 1).
Ως εκ τούτου, με τη θέση σε ισχύ της παραπάνω διάταξης (1/11/11) οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν - αν δεν το έχουν πράξει, ήδη - να λάβουν υπόψη τους για τον υπολογισμό του διδακτικού ωραρίου κάθε προϋπηρεσία που αναφέρεται στην προαναφερόμενη διάταξη. Σε διαφορετική περίπτωση οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) θα πρέπει να προβούν στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες για να διασφαλίσουν την ακώλυτη άσκηση των δικαιωμάτων των μελών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: