ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σταθερή και αταλάντευτη πορεία. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
21 - 11 – 2011
 
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ
 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
     Ζούμε ιστορικές και κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και την εκπαίδευση.
     Τα τελευταία δύο (2) χρόνια ο εκπαιδευτικός κόσμος αλλά και το σύνολο των εργαζομένων βιώνουν πρωτοφανή υποβάθμιση στη ζωή τους και αλλεπάλληλες επιθέσεις στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.
     Η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόσφατα αποχωρήσας Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου με ανερμάτιστες και επικίνδυνες πολιτικές για τον τόπο οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή και στο διεθνή εξευτελισμό. Αποτέλεσμα της ενδοτικής πολιτικής τους είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και ο κίνδυνος απώλειας της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Επιχειρούν να διασπάσουν την κοινωνική συνοχή και να εξοντώσουν τον κόσμο της εργασίας, της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου. Αυτοί έφεραν την Τρόικα και τους «τοκογλύφους» που πιέζουν και διασύρουν τη χώρα μας.
     Ακρίβεια, ανεργία, ύφεση είναι οι κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν στο αναμφισβήτητο συμπέρασμα ότι «Σοσιαλισμός = Βαρβαρότητα»!
 
 
     Πρόσφατα προέκυψε μια νέα μεταβατική κυβέρνηση με τριάντα έξι (36) υπουργούς προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ (που διατηρεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή), με έξι (6) εξωκοινοβουλευτικά στελέχη από τη Ν.Δ. και τέσσερα (4) πρωτοκλασάτα στελέχη από το ΛΑ.Ο.Σ. Πρωθυπουργός της χώρας (επικεφαλής σε ένα θνησιγενές σχήμα) είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.
     Όσο κι αν προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το προφίλ του με προκλητική προπαγάνδα και με «αμφισβητούμενης ποιότητας» δημοσκοπήσεις, εμείς ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
     Ο κ. Παπαδήμος ήταν στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη, ήταν επί οχτώ (8) χρόνια (1994 – 2002, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και το όνομά του συνδέθηκε με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τα δομημένα ομόλογα και την Goldman Sachs και τα πλαστά στοιχεία που δόθηκαν για να μπει η Ελλάδα στην Ο.Ν.Ε. Οι επιδόσεις του κ. Παπαδήμου στα λογιστικά τρικ και στη «δημιουργική» λογιστική ήταν υπέροχες. Τώρα, όμως, καλείται και μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2012 που έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν εκλογές, να υπηρετήσει τον τόπο με συγκεκριμένες δράσεις και στοχεύσεις και όχι με εικονική πραγματικότητα.
     Την ώρα που η χώρα μας είναι η τελευταία σε δαπάνες για την Παιδεία στην Ε.Ε. (μόλις 2,5% του ΑΕΠ), οι διορισμοί στην Εκπαίδευση ελαχιστοποιήθηκαν, το σύνολο των βιβλίων δεν έφτασε ακόμα στα σχολεία, η οικονομική και επιστημονική μας υποβάθμιση δεν έχει τέλος, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα πλήττονται, η εργασιακή εφεδρεία μας απειλεί, αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητά μας και να διατηρήσουμε το αγωνιστικό μας φρόνημα.
 
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
    αποτέλεσε και αποτελεί την υπεύθυνη και μεγάλη δύναμη των Ελλήνων εκπαιδευτικών. Είναι η παράταξη που εκφράζει με συνέπεια και γνησιότητα τον Εκπαιδευτικό και οι προτάσεις μας έγιναν θέσεις του Κλάδου. Η δημοκρατική και φιλελεύθερη ιδεολογία μας αποτελεί την ασφαλή πυξίδα μας.
     Λέμε ΟΧΙ στα ξεπερασμένα δόγματα, το λαϊκισμό και τον «ξύλινο» και ξεπερασμένο συνδικαλιστικό και πολιτικό λόγο.
     Λέμε ΝΑΙ σε όσα θετικά γίνονται για τον Κλάδο και την κοινωνία και αντιστεκόμαστε στην παρακμή και τους εκφραστές της.
     Ο ρόλος του απολογητή των κυβερνώντων και η ιδεολογικοπολιτική απομόνωση είναι χαρακτηριστικό των «ψευτοπροοδευτικών» παρατάξεων που επιχειρούν να κρύψουν την πολιτική και συνδικαλιστική τους γύμνια με λαϊκισμό και ψέματα.
 
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.:
  • Στηρίζει τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.
  • Αγωνίζεται για Εθνική και Δημοκρατική Παιδεία και την Οικονομική και Επιστημονική Αναβάθμιση του Έλληνα Εκπαιδευτικού.
  • Καλεί τον Κλάδο σε διαρκή εγρήγορση και συσπείρωση και τους κυβερνώντες να πάρουν πίσω τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα και να θέσουν την Παιδεία σε εθνική προτεραιότητα.
  • Υπηρετεί αταλάντευτα το ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα.
 
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ
 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
           Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος       Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: