ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κα νεφροπαθείς από την πτώχευση του ΕΟΠΥΥ

 Αντιμέτωποι με θανάσιμο κίνδυνο βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, καθώς αρκετά σκευάσματα έχουν εκλείψει από την αγορά, στον απόηχο των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.
Οι ασθενείς δίνουν ήδη μάχη για να βρουν τα φάρμακά τους, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν και αδυναμία αποπληρωμής τους, όταν μάλιστα η τιμή του σκευάσματος βρίσκεται στα ύψη.
 Σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι υπεύθυνοι του συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (ΚΕΦΙ), οι καρκινοπαθείς μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν από την τσέπη τους από 2.000 έως 10.000 ευρώ για να αγοράσουν τα φάρμακά τους από ιδιωτικό φαρμακείο, όταν δεν τα βρίσκουν σε φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ενώ αναγκάζονται να περιμένουν στις λίστες ακόμη και για 5 - 6 μήνες προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες! Χαρακτηριστική, όπως είπαν οι ίδιοι, είναι η περίπτωση του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Αθήνας "Αγ. Σάββας".
Οι υπεύθυνοι του ΚΕΦΙ σημείωσαν ακόμη ότι οι καρκινοπαθείς δεν βρίσκουν συχνά κενό μηχάνημα για ακτινοθεραπείες, και, όταν το βρίσκουν, αυτό μπορεί να είναι παλαιάς τεχνολογίας, άρα ραδιενεργό, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στο νοσοκομείο της Αθήνας "Αλεξάνδρα".
Αυτή, δυστυχώς,  είναι η Ελλάς του μνημονίου.
Η  Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.
Η Ελλάδα των αστέγων, των συσσιτίων και των υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία.
Η Ελλάδα  της κρίσης με τις άδικες και "οριζόντιες" μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η Ελλάδα των εκατοντάδων χιλιάδων λουκέτων στα μικρομάγαζα και των ενεχυροδανειστηρίων που καλούν τα λαϊκά στρώματα να βάλουν ενέχυρο τις γαμήλιες βέρες τους για ένα κομμάτι ψωμί.
 Η Ελλάδα της προ κρίσης υπερσυσσώρευσης αμύθητου πλούτου από τους τραπεζίτες, όπως και η Ελλάδα της μετά κρίσης τροφοδότησης των τραπεζιτών με πακτωλό «ενισχύσεων».
Η Ελλάδα που ήταν πρώτη σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, προ κρίσης, με την Ελλάδα που είναι πρώτη σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, μετά κρίσης.
Η Ελλάδα του ξεπουλημένου ΟΤΕ, της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, των διαλυμένων ναυπηγείων, της ξεκληρισμένης αγροτιάς, του παραγωγικού μαρασμού, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της εξασφαλισμένης μαύρης ανεργίας, η Ελλάδα της μεταναστευτικής εξαθλίωσης, της «Ζήμενς» και των υποβρυχίων που γέρνουν.
Η Ελλάδα  των κεφαλικών φόρων και της φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Η Ελλάδα που τον προσεχή χειμώνα θα πεινάσει και θα κρυώσει.
Η Ελλάδα της τρόικας, των μεσοπρόθεσμων, των εφαρμοστικών και των δανειακών συμβάσεων.
Η Ελλάδα με τους μέτριους και ανίκανους πολιτικούς και με την ευθύνη για την εκλογή τους, να ανήκει στους πολίτες και μόνο στους πολίτες.
 Η Ελλάδα με τους 300 βουλευτές και τους 50 υπουργούς. Μειώνουν ή καταργούν σχολεία, νοσοκομεία, νομαρχίες και δήμους, αλλά ο αριθμός των βουλευτών παραμένει ίδιος! (Στη Δυτική Μακεδονία οι Δήμοι μειώθηκαν στους 12 και οι βουλευτές παραμένουν 10!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: