ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

 ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκλέχθηκε την Παρασκευή Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 223 βουλευτές, σε σύνολο 290. Στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής, με βασικό χαρακτηριστικό τη μη εκλογή του έβδομου αντιπρόεδρου από τη Χρυσή Αυγή.


Κανονικά εξελέγησαν οι υπόλοποι έξι αντιπρόεδροι:

Με 235 ψήφους υπέρ εξελέγησαν οι τρεις από τη ΝΔ, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Αθ. Νάκος και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με 227 ψήφους ο Γιάννης Δραγασάκης, από το ΠΑΣΟΚ με 228 ψήφους ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 225 ψήφους η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.

Την υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.
Εντονα αντέδρασε η Χρυσή Αυγή για τη μη ανάληψη της θέσης του ζ' αντιπροέδρου της Βουλής από τον υποψήφιό της Πολύβιο Ζησιμόπουλο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε γίνεται λόγος για συνταγματική εκτροπή και προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Οπως ανακοίνωσε στο Σώμα και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο κ. Ζησιμόπουλος δεν εξελέγη καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής (τουλάχιστον 1/4 του Σώματος). Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής υπερψηφίστηκε από 41 βουλευτές ενώ βρέθηκαν 204 άκυρα ψηφοδέλτια και 39 άκυρα.
«Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία καταλήγει:
«Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής
Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, ο Πρόεδρος της Βουλής καθώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Θέλω να σας ευχαριστήσω, κύριε Πρόεδρε, για την τιμή που μου κάνετε. Είναι για εμένα τιμή να διαδέχομαι εσάς, το Βύρωνα Πολύδωρα, τον άνθρωπο με τον οποίο συνυπήρξαμε, αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια, πάντα με καλή διάθεση, με ήθος για τις ίδιες αρχές, για τις ίδιες αξίες.

»Σε δύσκολες εποχές, μέσα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. 

»Τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα. Αφενός  γιατί διαδέχομαι εσάς, αφετέρου διότι η εκλογή μου ως νέου Προέδρου της Βουλής, αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση, αλλά και μεγάλο στοίχημα. 

»Ξέρετε ότι πάντα σας συμβουλευόμουν και πάντα αναζητούσα τη γνώμη σας καθ’ όλη την κοινή μας πορεία. Θα εξακολουθήσω να το κάνω όχι μόνο γιατί σέβομαι τον κύριο Βύρωνα Πολύδωρα ως Πρόεδρο της Βουλής, αλλά γιατί σέβομαι τον άνθρωπο.

»Τον άνθρωπο που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του, έχουν τιμήσει τη δημόσια ζωή του τόπου. Η συμβολή σας θα είναι πάντα χρήσιμη και ιδιαίτερα εποικοδομητική για εμένα. Θέλω να γνωρίζετε πως θα προσπαθήσω να έχουμε με εσάς, όπως και με τους άλλους Προέδρους της Βουλής, μια τακτική συνεργασία. Θα είναι χρήσιμη η γνώμη σας για όλα τα δύσκολα προβλήματα.
»Έχω συναίσθηση του έργου που αναλαμβάνω σε αυτή την περίοδο. Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουμε συναίσθηση. Γνωρίζουμε ότι πρέπει, χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο λειτούργημα του Βουλευτού, να προβούμε στις αναγκαίες περικοπές που απαιτούνται, λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης, προκειμένου να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι πράγματι τον υπηρετούμε και βιώνουμε τα δικά του προβλήματα. 

»Με αυτές τις σκέψεις πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πορευτούμε σε μια Βουλή που καλείται και εκ των συνθηκών,  να είναι κλειδί στις εξελίξεις. Να είναι ο χώρος,  ο ναός του διαλόγου. Χωρίς ακραίες εκφράσεις, χωρίς ακραίες συμπεριφορές, χωρίς συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα και με ήθος θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε η Κυβέρνηση να πετύχει και η Ελλάδα να βγει από την κρίση.  Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος απάντησε τα εξής:  

«Κύριε Πρόεδρε έχω την τιμή να σας δέχομαι και να σας καλωσορίζω ως νέο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Σας υποδέχομαι ως ο εκλεγμένος Πρόεδρος της ΙΔ’ Συνόδου της Βουλής, επίσης ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και ως συνάδελφος σας στη Β’ Αθηνών, αρχαιότερος ημών με 31 και πλέον χρόνια συνεχούς βουλευτικής εκλογής και
θητείας. Με την υποδοχή που σας κάνω χαιρετίζω και την λαμπρή συναδελφική συνεργασία που είχαμε σε όλη μας την πορεία.

»Ενθυμούμαι και συναισθηματικά ότι υπήρξατε σύμβουλος του αδερφού μου του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, του
Σωτήρη Πολύδωρα. Έτσι μπορώ να επαληθεύσω ότι τιμήσατε όλα τα αξιώματα από τα οποία περάσατε και τώρα στο καταλυτικό και κορυφαίο του Προέδρου της Βουλής.

»Διατηρώ ακέραιες τις ελπίδες ότι θα αντεπεξέλθετε εις το ακέραιο.
 
Συμφωνώ με την περιγραφή των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής που διατυπώσατε στην Ολομέλεια και στη δική μου συναινετική γραφή σας λέω να έχετε τη βεβαιότητα και την πεποίθηση ότι διαχειρίζεστε ένα ιστορικό γεγονός το
οποίο έχει ίση ηλικία με την ηλικία του νέου ελληνικού Κράτους, των 190 ετών.

»Η Βουλή των Ελλήνων, τον οργανισμό ή το πολιτικό όργανο που κατάγεται από τις Εθνοσυνελεύσεις του 1821, περνάει τις κρίσεις όλου του πολιτικού βίου και καταλήγει στην ήρεμη περίοδο- όσο και προβληματική, από την αυστηρή και
ανελαστική κριτική που μπορεί κανείς να ασκήσει- του μεταπολιτευτικού ειρηνικού και ήρεμου βίου. 

»Τώρα, όπως είπατε, αντιμετωπίζουμε την κρίση. Η κρίση προϋποθέτει φαντασία για τις λύσεις και δύο πράγματα: να είμαστε στέρεοι στη στοχοθεσία, στους στόχους, δηλαδή να παραμείνουμε στην Ευρώπη, να μη μείνουμε απομονωμένοι, να έχουμε
ερείσματα και στο εσωτερικό εθνική συνοχή. Θα το φροντίσετε θα τα υπηρετήσουμε, θα τα λειτουργήσουμε, κι εγώ είμαι στη διάθεση σας ως συμπαραστάτης σας.  Σας καλωσορίζω κύριε Πρόεδρε».
Το βιογραφικό του νέου Προέδρου της Βουλής
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι γιος του Γιάννη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου της ΕΡΕ. Σπούδασε Νομική, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Εκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β' Αθήνας το 1989, και σ`όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έκτοτε (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009, 2011(Μάιο και Ιούνιο). Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες.
Σήμερα είναι πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής, και βουλευτής Β' Αθηνών
Ο κ. Μεϊμαράκης διετέλεσε:
- Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09.
- Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
- Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992).
- Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93.
- Στις 24/4/94 στο Γ' Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
- Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης απληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση.
- Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Οικονομικών.
- Μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996.
- Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δ΄Συνεδρίου της ΝΔ, υπό τον Γεώργιο Ράλλη.
- Υπεύθυνος Κεντρικής Επιτροπής του Τομέα Υποδομών της ΝΔ.
- Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου «αρχών και θέσεων» της ΝΔ το 2000.
- Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ μέχρι την 7.04.2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια: