ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ, ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ και το ΠΑΝΤΕΙΟ, στο "Γεράσιμος Αρσένης"!

Μία απόφαση για ονοματοδοσία Δημόσιου χώρου, θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει...
Αποφάσεις για ονοματοδοσία οδών, πλατειών, συνοικιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Δήμων, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται εν θερμώ στηριζόμενες σε πολιτικές συγκυρίες. Επίσης, οι εν λόγω αποφάσεις να είναι αποτέλεσμα ευρείας πλειοψηφίας, ώστε να γίνονται αποδεκτές από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Παρεμπιπτόντως, η περιοχή των Ιόνιων Νήσων έχει γεννήσει και αναθρέψει καταξιωμένες στη συνείδηση του κόσμου προσωπικότητες του λόγου και της τέχνης, που θα μπορούσαν να τιμηθούν δεόντως.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε “Γεράσιμος Αρσένης”.
Την εισήγηση έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που εκδόθηκε μετά την θλιβερή είδηση της απώλειας του Κεφαλλονίτη πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη την 19η Απριλίου 2016. “Ο Γεράσιμος Αρσένης, ως Υπουργός Παιδείας, ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και είχε την ευτυχία να το εγκαινιάσει τον Οκτώβριο του 1999, ενισχύοντας την εκπαίδευση αλλά και την τοπική οικονομία στα Ιόνια Νησιά, ενώ μέχρι και την τελευταία του στιγμή παρέμεινε θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας και ενίσχυσής του. Μάλιστα η οικογένειά του είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία της αντί στεφάνων να κατατεθεί δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του εκλιπόντος”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος στην εισήγησή του.
Η απόφαση για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε “Γεράσιμος Αρσένης”, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς υλοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: