ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο δυναμικός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.


του Σωτήρη Τζούμα
Εκοιμήθη όλως αιφνιδίως και ενώ ήταν στην γενέτειρά του Χαλκίδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.
Οι πληροφορίες λένε ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ήταν γνωστό ότι υπέφερε με τα πόδια του και είχε κακή κυκλοφορία του αίματος γεγονός που καθιστούσε την υγεία του ευαίσθητη και επισφαλή . 
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ήταν ένας αγωνιστής Ιεράρχης. Έκανε συχνά παρεμβάσεις για όλα εκείνα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και τον λαό μας και δεν δίσταζε να τα βάλει με την Κυβέρνηση ή με όσους εκ των πολιτικών καπηλεύονταν την πίστη μας και την Εκκλησία μας. Πολλές φορές ύψωσε το ανάστημα και τη φωνή του στους ισχυρούς και κατατρόπωσε αθλίους οσάκις ένοιωθε να ποδοπατούνται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας και της πίστεώς μας
Ήταν λόγιος Ιεράρχης με σπουδαίο συγγραφικό έργο και εθνικό λόγο! Προχθές ακόμη είπε με την στεντόρεια φωνή του να γίνει δημοψήφισμα για τη Μακεδονία μας για να πει ο λαός μας τη γνώμη του. Κρίμα η απώλειά του ...Έχασε η Εκκλησία ,οι κληρικοί μας , αλλά και ο λαός μας, για άλλη μια φορά, λόγο αληθινό, αγωνιστικό, παρηγορητικό, σύγχρονο και θεολογικό που τόσο πολύ στις μέρες μας έχουμε ανάγκη.
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον εκτιμούσε ιδιαιτέρως και οσάκις είχε εκπομπή στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας σταματούσε ό,τι και αν έκανε εκείνη την ώρα για να τον ακούσει. Πολλές φορές είχε πει ότι του άξιζε μία μεγαλύτερη Μητρόπολη με περισσότερο ποίμνιό και νεολαία για να διοχετεύσει τον πνευματικό πλούτο του αλλά οι συγκυρίες τον ενέταξαν στα ιστορικά μέρη της Δυτικής Μακεδονίας για να φυλάττει Θερμοπύλες.

Το βιογραφικό του Μακαριστού Παύλου 

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.
Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων τον Μακαριστό Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.
Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.
Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.
Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και προσωπικά από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο που τον εκτιμούσε ιδιαιτέρως να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.
Επίσης του ανετέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.
Για πολλά χρόνια ήταν παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».
Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.
Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Ιδιαίτερη μέριμνά του ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.
Στα 13 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.
Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.
Αφήνει τεράστιο κενό στην Εκκλησία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: