ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Από του χρόνου η "περιβόητη" αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων...

Με την  εμπειρία μου από την 34χρονη υπηρεσία μου στο Δημόσιο Σχολείο, εκτιμώ πως αξιολόγηση, διορισμοί και άλλες αλχημείες του νυν υπουργού, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν...

Από το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020, θα ξεκινήσουν ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων. Αυτό ανακοίνωσε με εγκύκλιο στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, για την έναρξη της διαδικασίας που ουσιαστικά αποτελεί αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. 

Από την άλλη, χθες, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας (Ρ/Σ του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM») για το νέο σύστημα διορισμών που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τη Βουλή, απάντησε στις επικρίσεις των αναπληρωτών ότι δεν πριμοδοτεί την προϋπηρεσία. «Είμαστε υποχρεωμένοι να προτείνουμε ένα σύστημα το οποίο να έχει ισορροπία, να είναι δίκαιο για όλους. Το Σύνταγμα λέει με σαφήνεια ότι όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση στο επάγγελμα με βάση τα κριτήρια αξιοκρατίας. Όλοι οι συνταγματολόγοι λένε ότι πρέπει να ισορροπεί η προϋπηρεσία με τα επιστημονικά κριτήρια. Μάλιστα, ορισμένοι λένε ότι τα επιστημονικά κριτήρια θα πρέπει να είναι παραπάνω από την προϋπηρεσία. Στους 150.000 εν δυνάμει υποψηφίους προς διορισμό, υπάρχουν κάποιοι που έχουν μεγάλη προϋπηρεσία. Υπάρχει μια τεράστια κατηγορία ανθρώπων που δεν έχει καθόλου. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πολλά επιστημονικά προσόντα κι άλλοι με ελάχιστα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει μια –ηχηρή, ομολογώ– μειοψηφία να θέλει να αποκλείσει δεκάδες χιλιάδες νεότερα άτομα», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: