ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών – Μακριά από τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα www.dakepe.gr | info@dakepe.gr
08 Ιανουαρίου 2019

Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών – Μακριά από τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος

Εμπαιγμό και εμπόριο ελπίδας προς τους εκπαιδευτικούς αποτελεί το σύστημα «διορισμού» (μόνιμων εκπαιδευτικών) και προσλήψεων (αναπληρωτών) που ανακοίνωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή άρον άρον, έπειτα από μια προσχηματική δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (από την οποία δεν έλειψαν οι συχνές διαγραφές παρατηρήσεων).
Μετά από οχτώ χρόνια δίχως διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση, με τη σταθερή επιλογή της συχνής και ανέξοδης εξαγγελίας μόνιμων διορισμών (ας θυμηθούμε τις εξαγγελίες Κουράκη, Βερναρδάκη, Φίλη) από την συγκυβέρνηση από τη μια, αλλά και την σταθερή πίεση του συνεπούς και διαρκούς αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος από την άλλη, η εξαγγελία των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή για το 2019 καθώς και η «ανάθεση» στην επόμενη κυβέρνηση της πραγματοποίησης 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή αποτελούν εκτός από «σταγόνα στον ωκεανό» των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση το «όχημα» της καθιέρωσης ενός συστήματος που «κλέβει» την προϋπηρεσία των δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών που στήριξαν το δημόσιο σχολείο, περιπλανώμενοι ανά την Ελλάδα δίχως καν να μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια.
Η συνειδητή επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων αυτά τα οχτώ χρόνια της μη πραγματοποίησης διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών με την ανερμάτιστη πολιτική πρόσληψης αναπληρωτών οδήγησε στη διαμόρφωση πολλαπλής κατηγοριοποίησής τους καθώς και αλληλοσυγκρουόμενων «συμφερόντων».
Επενδύοντας σε αυτή την εργασιακή πολυδιάσπαση και επικαλούμενη την, κατά το δοκούν, ερμηνεία των αποφάσεων του ΣτΕ, η κυβέρνηση προσπάθησε να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες προς πάσα κατεύθυνση έχοντας κατά νου τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ένα σύστημα που το μόνο που, ολοφάνερα, καταφέρνει είναι να αδικήσει τους εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια αναπληρώνουν τους εαυτούς τους, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με απαράδεκτο τρόπο στοχοποίησε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες παρουσιάζοντας γι’ αυτές την ψευδή εικόνα της μη κατάθεσης προτάσεων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και, φυσικά, την παράταξή μας. Οι προτάσεις μας είναι ξεκάθαρες και δημόσια ανακοινωμένες.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) αγωνίζεται για την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία και ήταν μια από τις παρατάξεις που στήριξαν την απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε. έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε μια προσπάθεια να ξεσκεπαστεί η τακτική της κυβέρνησης. Απέναντί της βρήκε τον λαϊκισμό και την καλλιέργεια ανέξοδων ψευδαισθήσεων των παρατάξεων των εύκολων λόγων (όπως του «διορισμοί όλων δίχως όρους και προϋποθέσεις») και της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος με τη στοχοποίηση όλων όσων τηρούν υπεύθυνη στάση.
Αποτέλεσμα, το Υπουργείο και η κυβέρνηση να μπορούν με άνεση να εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία επιβάλλοντας ένα απαράδεκτο σύστημα, δίχως να δίνεται η ευκαιρία στο συνδικαλιστικό κίνημα να ξεπεράσει την απαιτούμενη διαμαρτυρία και να προχωρήσει στο να επιβάλλει τις δίκαιες θέσεις του.
Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την απόσυρση του συστήματος που επιβάλλει η κυβέρνηση, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και στην κινητοποιήσεις του Κλάδου. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά και η συγκέντρωση στα Προπύλαια να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αφουγκραστούν τη δίκαιη φωνή και την οργή των εκπαιδευτικών.

* Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σύστημα που δεν αναγνωρίζει το σύνολο της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, την πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αέναης αναζήτησης «προσόντων» με άνισους όρους και καλλιεργώντας, τελικά, τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των εκπαιδευτικών.

* Απαιτούμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν αυτό το τερατούργημα.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη (με νομοθετική κατοχύρωση) του συνόλου των θέσεων για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει… υποσχεθεί δίχως καμία δέσμευση, σταματώντας το επικοινωνιακό παιχνίδι και το εμπόριο ελπίδας.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) απαιτεί:

* την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου.
* την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
* οι προσλήψεις αναπληρωτών να περιοριστούν μόνο στις περιπτώσεις κάλυψης εκτάκτων αναγκών, με συμβάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζονται πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.
* την κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, σε αγωνιστική επαγρύπνηση!
Ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση όλων μας!

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: