ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η διαχείριση των πλεοναζουσών διδακτικών ωρών θα γίνει "θηλιά στο λαιμό του κλάδου"...

Το "ΝΕΟ" ολοήμερο σχολείο σχεδιάστηκε για να πλεονάζουν δάσκαλοι και δασκάλες!

Λίγο πριν λήξει το 2ο τρίμηνο, εγκρίθηκε από την περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η αδικαιολόγητα καθυστερημένη απόφαση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς, που αφορούσε τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4386/2016, οι πλεονάζουσες ώρες θα διατεθούν για προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, για γραμματειακή υποστήριξη και για παροχή διοικητικού έργου στο γραφείο της Διεύθυνσης Π.Ε. Καστοριάς.

Εκατοντάδες οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες σε κάθε Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για τη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου της αισθητικής αγωγής (εικαστικά, θεατρική αγωγή και μουσική). Αυτό αυτόματα συνεπάγεται πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα δασκάλων, αφού δεν θα μπορούν να καλύψουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο. Για την ώρα η κείμενη νομοθεσία προβλέπει πως οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, με γραμματειακή υποστήριξη και παροχή διοικητικού έργου στα γραφεία των περιφερειακών διευθύνσεων.
Αύριο δεν είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να ισχύει ο Ν.4386/2016, άρα δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την τύχη των συναδέλφων που θα πλεονάζουν. Απεύχομαι τα χειρότερα...
Οι κρατικές σπατάλες φέρνουν φορολογικά μέτρα... 
Μετά απ΄όλα αυτά και επειδή στις μέρες μας όλοι μιλάμε για δημοσιονομικό νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα, οι περιφερειακοί διευθυντές, οι διευθυντές εκπαίδευσης αλλά και τα υπηρεσιακά συμβούλια, οφείλουν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σύνεση όσον αφορά τα αιτήματά τους προς το υπουργείο για προσλήψεις αναπληρωτών.
Λόγω του ερχομού του τριωδίου
Προσοχή... στους μασκαράδες...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: