ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Παρανόμως παραμένουν στις θέσεις τους οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Σε ποιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου παρατείνεται η θητεία διευθυντικών στελεχών, ενώ κρίθηκαν και επελέγησαν με αντισυνταγματικές διατάξεις;

Ο νόμος 4327 του 2015 (νόμος Μπαλτά) με την υπ΄αριθμ. 711/2016 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,  κρίθηκε αντισυνταγματικός όσον αφορά στον τρόπο επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων και Διευθυντών εκπαίδευσης. Οι αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων σε μία δημοκρατική κοινωνία είναι δεσμευτικές. Οι νυν Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν το 2016, αφού επελέγησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω αντισυνταγματικού νόμου! 
Η θητεία τους, ως γνωστόν, έληξε την 31η Ιουλίου του 2018. Από τότε πέρασαν 13 μήνες και οι συνάδελφοι παραμένουν στις θέσεις τους εντελώς παράνομα, εκδίδοντας μάλιστα πληθώρα αποφάσεων και συστάσεων, που ενδεχομένως να είναι νομικά αστήρικτη η έκδοσή τους από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο/η και θιγόμενο/η να τις προσβάλει προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!! 
Η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας διατήρησε αυτό το "νοσηρό" καθεστώς μη σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις!!! Μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του λαού, αυτή η "νοσηρή" κατάσταση θα συνεχιστεί;
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εξαγγείλει τη θεσμοθέτηση άλλου πλαισίου για τον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και -ως εκ τούτου- και... για την τάξη και τη νομιμότητα..., είναι απαραίτητη η παύση των νυν Διευθυντών με την τοποθέτηση προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης βραχείας θητείας.
Με αδιαπραγμάτευτη ηθική
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: