ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Πρύτανης ΑΠΘ: Στο Αριστοτέλειο, επί δικής μου πρυτανείας, η αξιοκρατία θα είναι μια αρχή αδιαπραγμάτευτη

κ. πρύτανη, μας εκπλήσσετε  ευχάριστα! Περιμένουμε... 

voria.gr
Ο πρύτανης του ΑΠΘ συναντήθηκε με μέλη του προεδρείου του Ανωτάτου Συνδικαλιστικού Οργάνου του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού.
Με τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέα Γιαννακουδάκη συναντήθηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 ο Δρ. Νίκος Παραλυκίδης και ο Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας, οι οποίοι υπηρετούν στο ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) και εξελέγησαν πρόσφατα στο Προεδρείο του Ανωτάτου Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ε.ΔΙ.Π.
Οι Πρυτανικές Αρχές συνεχάρησαν τους δύο Διδάκτορες για την εκλογή τους και άκουσαν με προσοχή και κατανόηση τις απόψεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.
Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής και λαμβανομένων υπόψη των όσων γράφτηκαν στον τύπο γι' αυτήν, αλλά και της συζήτησης που επακολούθησε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ επιθυμεί να προβεί στην ακόλουθη δήλωση για την αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων:
«Στο ιστολόγιό μου, το οποίο δημιούργησα ενόψει των πρυτανικών εκλογών, ο καθένας μπορεί και σήμερα ακόμη να διαβάσει όσα έλεγα τότε:
"Η στελέχωση ενός Τμήματος με βοηθητικό προσωπικό οιασδήποτε μορφής απασχόλησης δεν μπορεί να υποκαθιστά την πρόσληψη μελών ΔΕΠ, διαφορετικά το επίπεδο σπουδών υποβαθμίζεται. Όσο για την αναβάθμιση ήδη υπηρετούντος στις Σχολές μας τέτοιου προσωπικού σε διδακτικό, δεν μπορεί ούτε αυτή να γίνει σε βάρος της πρόσληψης νέων μελών ΔΕΠ.
Ζήτημα άνισης μεταχείρισης τίθεται, και το αναγνωρίζω, από την αναβάθμιση στο μεταξύ πολλών μελών του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ σε καθηγητές ΑΕΙ, που δεν έχουν καν τα προσόντα πολλών δικών μας λεκτόρων ή Ε.ΔΙ.Π. Μια τέτοια κατάσταση είναι επίσης απαράδεκτη και θα πρέπει οπωσδήποτε να την αντιμετωπίσουμε και να προβούμε στον εξορθολογισμό της, εφόσον μας το επιτρέψει και η Πολιτεία. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν πιστεύω πως, οτιδήποτε γίνει, θα πρέπει να είναι σε βάρος των νέων παιδιών που χτυπούν την πόρτα μας φορτωμένα με πτυχία και προσόντα υψηλοτάτου επιπέδου. Δεν είναι δυνατό να μη μπορούμε να τους υποδεχθούμε στα ελληνικά Πανεπιστήμια επειδή θα πρέπει στο μεταξύ να "βολέψουμε" τα "δικά μας παιδιά". Κάτι τέτοιο αποτελεί έγκλημα κατά της νέας γενιάς, αλλά και του μέλλοντος αυτού του τόπου. Συμφωνώ ότι πολλά τέτοια εγκλήματα έχουν γίνει στο παρελθόν και θα πρέπει να διορθωθούν και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διορθωθούν. Στο Αριστοτέλειο, πάντως, επί δικής μου πρυτανείας, η αξιοκρατία θα είναι μια αρχή αδιαπραγμάτευτη".
Στα παραπάνω, εμμένω και σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: