ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Καταγραφή κενών για να πραγματοποιηθεί η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Πραγματικά και όχι πλασματικά κενά... 
ΟΧΙ, στρεβλώσεις και παρατυπίες!

Προθεσμία μέχρι και στις 22 Οκτωβρίου δίνει με εγκύκλιο, το υπουργείο Παιδείας στις Περιφερειακές και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να στείλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου το αριθμό και τις ειδικότητες εκπαιδευτικών που λείπουν από τα σχολεία.
Προκειμένου οι Υπηρεσίες μας να αξιολογήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε όπως προβείτε στην ηλεκτρονική καταχώριση απευθείας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) των λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων των σχολικών μονάδων ή Κ.Ε.Σ.Υ. των περιοχών αρμοδιότητάς σας σε Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης, σε Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), καθώς και στα Μουσικά Σχολεία (ώρες ανά Μουσική Ειδίκευση), αναφέρει η εγκύκλιος.
Το ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Τρίτη 22/10/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία μέχρι και την Πέμπτη 24/10/2019.
 
Στο διπλάσιο τις πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών

Διπλασιάζονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών, κατά το τρέχον σχολικό έτος, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε στη Βουή, προ ημερών.
Από 48,6 εκατομμύρια ευρώ που είχε προβλέψει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο νόμο 4623/2019 του Αυγούστου, με την τροπολογία το ποσό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται και γίνεται 81 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020 και, συγκεκριμένα, για την εξασφάλιση των πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού».

Αναλυτικά, το κείμενο της τροπολογίας όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ):
Το άρθρο 19 του ν. 4283/2014 (Α΄ 189), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 62 του ν. 4623/2019, αντικαθίσταται ως εξής:

Άρθρο 19
Για την πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, μπορεί να γίνει χρήση πόρων του εθνικού ή του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η σχετική δαπάνη μπορεί να βαρύνει τη Συλλογική Απόφαση Έργων (ΣΑΕ) 047 με Κωδικό Έργου 2014ΣΕ04700000 του έτους 2019 και τίτλο «Πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έως το ποσό των τριάντα επτά εκατομμυρίων διακοσίων εξήντα χιλιάδων (37.260.000) ευρώ και την οικεία Συλλογική Απόφαση του έτους 2020 έως του ποσού των σαράντα τριών εκατομμυρίων επτακοσίων σαράντα χιλιάδων (43.740.000) ευρώ ή αντίστοιχο έργο Συλλογικής Απόφασης του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: