ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Υπουργείο Υγείας: Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για 15 μέρες

Τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού μέχρι σήμερα στην περιφέρειά μας δεν έχουν εντοπισθεί κρούσματα...

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μετάδοση του κορονοϊού στα ευπαθή άτομα.
  1.  Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες.
  2. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες. 
  3.  Αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων για τέσσερις εβδομάδες.
  4. Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών για διάστημα δύο εβδομάδων.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.
Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Επίσης ο καθηγητής ανακοίνωσε επτά νέα κρούσματα του κορονοϊού, οπότε οι ασθενείς εφθασαν στους 73! 
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα έξι από αυτά σχετίζονται με προηγούμενα κρούσματα, ενώ το έβδομο είναι στη διαδικασία ιχνηλάτησης.
Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν η πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: